Ράλλυ Αιγαίου: Ανοίγει πανιά ο ιστορικός θεσμός

Ράλλυ Αιγαίου: Ανοίγει πανιά ο ιστορικός θεσμός

Παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, ο ιστορικός θεσμός θα προσθέσει ακόμα έναν... κρίκο στην πολύχρονη αγωνιστική αλυσίδα του

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή πληρωμάτων που ξεχωρίζουν για την αγάπη τους στην ιστιοπλοΐα και τη ναυτοσύνη τους θα ανοίξει το Σάββατο (12.00) πανιά το «58ο Ράλλυ Αιγαίου». Η διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, στην Ηρωική Νήσο των Ψαρών, και το ολοκαύτωμα της.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία, ο ιστορικός θεσμός θα προσθέσει ακόμα έναν… κρίκο στην πολύχρονη αγωνιστική αλυσίδα του. Ανάμεσα στον στόλο της διοργάνωσης θα υπάρχει και το «Optimum 3 – Samos Steamship», το οποίο ήταν εκ των πρωταγωνιστών στον πρόσφατο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα «AEGEAN 600». Πρόκειται για το ιστιοφόρο που, ύστερα από εντυπωσιακές ιστιοδρομίες, με κυβερνήτες τους Χάρη Μαυρογεώργη και Βαγγέλη Νικολόπουλο, επικράτησε στον περσινό αγώνα, με βασικούς αντιπάλους για το τρόπαιο το «Velos» με κυβερνήτες τους «χάλκινους» ολυμπιονίκες Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή και το «Bullet» με τον ολυμπιονίκη Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Σίμο Καμπουρίδη στο τιμόνι του.

Ράλλυ Αιγαίου: Ανοίγει πανιά ο ιστορικός θεσμός-1

«Στη δική μας την ομάδα έχουμε δώσει την ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά από 16 έως 30 ετών. Επτά από τα 15 μέλη του πληρώματος είναι κάτω των 30. Τους δίνουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν το Ράλλυ Αιγαίου, μέσα από το οποίο έχουν αναδειχθεί κάποιοι από τους καλύτερους Έλληνες ιστιοπλόους της ανοικτής θάλασσας. Εδώ θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια τον ΠΟΙΑΘ που, παρά τις δύσκολες συνθήκες, δίνει συνέχεια στην ιστορία του αγώνα. Οι συμμετοχές μπορεί να είναι λίγες αλλά είναι εκλεκτές και, όπως κάθε χρόνο, ο νικητής θα αναδειχθεί στο νήμα του τερματισμού, στο Σούνιο», δήλωσε στο kathimerini.gr o Περικλής Λιβάς εκ των αρχηγών της ομάδας «Optimum 3 – Samos Steamship». 

Τα σκάφη θα πάρουν αύριο εκκίνηση από τον Φαληρικό Όρμο, και, ύστερα από μία διαδρομή 95 ν.μ., θα φτάσουν στην Τήνο. Από την Τήνο θα αποπλεύσουν στις 20/7 με προορισμό τα Ψαρά (70 ν.μ.). Στις 23 Ιουλίου θα διεξαχθεί περίπλους Ψαρών και Αντίψαρων (20 ν.μ.), και στις 24 Ιουλίου τα ιστιοφόρα θα ανοίξουν πανιά για το Σούνιο (95 ν.μ.). Η εκκίνηση θα δοθεί από τη Ν/ΘΗ Ευνίκη. 

Κατά την επίσκεψη του στόλου στα Ψαρά θα πραγματοποιηθούν συμβολικές εκδηλώσεις, όπως καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Κανάρη, στο μνημείο πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος, και στο μνημείο του Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος από το 1770 πρωτοστάτησε στην εξέγερση κατά των Τούρκων. Επίσης, θα γίνει αγιασμός στα δύο εκκλησάκια της Μαύρης Ράχης. Τα πληρώματα, σε συνεργασία με την HELMEPA, θα πραγματοποιήσουν καθαρισμούς σε παραλίες της Τήνου και των Ψαρών.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι και «Η Καθημερινή».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή