Ποδόσφαιρο: Ευκαιρία για τις ελληνικές ομάδες

Ποδόσφαιρο: Ευκαιρία για τις ελληνικές ομάδες

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορθάνοιχτο είναι το μονοπάτι της πρόκρισης για τις τέσσερις ελληνικές ομάδες που αυτήν την εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Εφόσον ξεκινήσουν με θετικό πρόσημο τόσο ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και οι ΑΕΚ και Αρης στο νεοσύστατο Europa Conference League, τότε μαζί με τον ΠΑΟΚ θα έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν ακόμη πιο μακριά, αφού η χθεσινή κλήρωση αφήνει… υποσχέσεις, φέρνοντας στο διάβα προσιτούς αντιπάλους.

Ο Ολυμπιακός, υπό την προϋπόθεση πως θα περάσει το εμπόδιο της Νέφτσι Μπακού στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, στον τρίτο προκριματικό θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μούρα (Σλοβενία) – Λουντογκόρετς (Βουλγαρία). Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 3-4 Αυγούστου και οι ρεβάνς για τις 10-11 του ίδιου μήνα.

Στο ενδεχόμενο που οι «ερυθρόλευκοι» αποκλειστούν από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τότε για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ θα αντιμετωπίσουν τη χαμένη του ζευγαριού Μάλμε (Σουηδία) – Ελσίνκι (Φινλανδία), με το πρώτο ματς να διεξάγεται στις 5 Αυγούστου και τη ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα.

Τον νικητή του Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) – Μποχέμιανς (Ιρλανδία) θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον γ’ προκριματικό του Conference League. Ο κυπελλούχος Ελλάδας, από την προετοιμασία του οποίου αποχώρησε χθες ο Αμρ Ουάρντα, βρίσκεται ήδη σε αυτόν τον γύρο, ενώ η ΑΕΚ και ο Aρης έχουν μπροστά τους τα εμπόδια των Βελέζ και Αστάνα για να φτάσουν εκεί.

Η Ενωση, αν τα καταφέρει απέναντι στη βοσνιακή ομάδα, τότε θα κοντραριστεί με τον νικητή του Ελφσμποργκ (Σουηδία) – Μιλσάμι (Μολδαβία). Οι «κιτρινόμαυροι» ανακοίνωσαν χθες την επιστροφή του Ογκνιεν Βράνιες για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο 31χρονος Βόσνιος κεντρικός αμυντικός, που θα καλύψει το κενό του Ιονούτς Νεντελτσιάρου, ο οποίος παραχωρήθηκε στην ιταλική Κροτόνε αντί 1,2 εκατ. ευρώ, πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες εξετάσεις και εν συνεχεία δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Βελέζ.

Ο Αρης, από τη στιγμή που θα προκριθεί επί της ομάδας από το Καζαχστάν, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Κουόπιο (Φινλανδία) – Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία). Οι Θεσσαλονικείς απέφυγαν την τουρκική Σίβασπορ, οπότε η κλήρωση θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή γι’ αυτούς. Τα πρώτα ματς της τρίτης προκριματικής φάσης έχουν προγραμματιστεί για τις 5 Αυγούστου και οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (12/8).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή