Τόκιο 2020: Αλγερινός αρνήθηκε να αντιμετωπίσει Ισραηλινό και αποβλήθηκε

Τόκιο 2020: Αλγερινός αρνήθηκε να αντιμετωπίσει Ισραηλινό και αποβλήθηκε

Η ιστορία του Μολάι

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Φετί Νουρίν προτίμησε να αποβληθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά να αντιμετωπίσει αθλητή από το Ισραήλ. Ο Αλγερινός τζουντόκα και ο προπονητής του έχασαν τις διαπιστεύσεις τους και θα επιστρέψουν στη χώρα τους.  

Ο 30χρονος Νουρίν κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Σουδανό, Μοχάμεντ Αμπνταλρασούλ στο ολυμπιακό τουρνουά τζούντο και στη συνέχεια θα αγωνιζόταν απέναντι στον Ισραηλινό, Τοχάρ Μουτμπούλ. Ο Αλγερινός αρνήθηκε να παίξει και η διεθνής ομοσπονδία τον απέβαλε, μαζί και τον προπονητή του, Αμάρ Μπενίκχλεφ. «Η απόφαση του Νουρίν είναι κόντρα στις αρχές της διεθνούς ομοσπονδίας και το Ολυμπιακό ιδεώδες. Η πολιτική του αθλήματος μας είναι κατά των διακρίσεων και προάγουμε την αλληλεγγύη ως μία από τις βασικές αξίες του τζούντο», δήλωσε, χαρακτηριστικά, η διεθνής ομοσπονδία του τζούντο.   

Δεν είναι η πρώτη φορά που το τζούντο βρίσκεται στο επίκεντρο ενός αντίστοιχου περιστατικού. Το Ιράν έχει τιμωρηθεί με τέσσερα χρόνια αποβολής από διεθνείς διοργανώσεις διότι δεν επέτρεπε στους αθλητές του να αντιμετωπίζουν τζουντόκα από το Ισραήλ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Σαΐντ Μολάι, ο οποίος το 2019 διατάχθηκε να χάσει στους ημιτελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος προκειμένου να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσει στους τελικούς τον αθλητή από το Ισραήλ Μούκι.  

Ο Μολάι είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής το 2018 και, όταν δήλωσε ότι φοβάται να επιστρέψει στη χώρα του, η παγκόσμια ομοσπονδία τον βοήθησε να βγάλει βίζα και να μείνει για δύο χρόνια στη Γερμανία. Σήμερα, ο Μολάι αγωνίζεται για τα χρώματα της Μογγολίας και θα την εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Μολάι και Μούκι έχουν φωτογραφηθεί μαζί και ο Μολάι έγραψε σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτή η αληθινή φιλία αποτελεί νίκη για τον αθλητισμό, το τζούντο και την πολιτική».      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή