Τόκιο 2020: Οι αυριανές ελληνικές συμμετοχές – Με Κορακάκη, Τσιτσιπά αλλά και εθνική πόλο 

Τόκιο 2020: Οι αυριανές ελληνικές συμμετοχές – Με Κορακάκη, Τσιτσιπά αλλά και εθνική πόλο 

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νωρίς τα ξημερώματα (για την Ελλάδα) θα αρχίσουν οι προσπάθειες των πρωταθλητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι πρώτοι που θα μπουν στους αγωνιστικούς στίβους θα είναι οι σκοπευτές και οι κωπηλάτες μας.  

Η Άννα Κορακάκη θα αγωνιστεί στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. (03.00), στο όπλο που πριν από πέντε χρόνια, στο Ρίο, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. «Η Άννα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, και αγωνιστικά και από ψυχολογικής πλευράς. Το σκοπευτήριο είναι πολύ καλό. Υπάρχουν, περίπου, 15 ισάξιες αθλήτριες και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα κριθεί ποιες θα πάρουν την πρόκριση στον τελικό», δήλωσε στο kathimerini.gr ο προπονητής και πατέρας της αθλήτριας Τάσος Κορακάκης. Ο αγώνας για τον τελικό έχει προγραμματιστεί στις 05.15. 

Διαβάστε ακόμη: Τόκιο 2020: Πρόσωπα και αθλήματα που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της Κυριακής

Το σημερινό πρόγραμμα για το άθλημα της σκοποβολής περιλαμβάνει και τον προκριματικό στο σκιτ ανδρών. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο Νίκος Μαυρομάτης (04.00).  

Στην κωπηλασία, οι Μπούρμπου – Κυρίδου θα αγωνιστούν στα ρεπεσάζ στη δίκωπο με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση (03.50). 

Στην θαλάσσιο στίβο της Ενοσίμα θα αρχίσουν οι αγώνες στην ιστιοπλοΐα. Πρώτοι, από ελληνικής πλευράς, θα κάνουν την αρχή ο Βύρων Κοκκαλάνης (06.05 στα RSX) και η Βασιλεία Καραχάλιου (06.05, Laser Radial). Θα ακολουθήσει η Κατερίνα Δίβαρη (09.05, RSX).  

Στις 04.56 θα αρχίσει η προσπάθεια της Φένιας Τζέλη στα 57κ. στο ταε κβον ντο. Πρώτη αντίπαλός της θα είναι η Τατιάνα Μινίνα από τη Ρωσία. Ο δεύτερος γύρος στο πινγκ πονγκ έχει προγραμματιστεί και αυτός για νωρίς το πρωί. Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα παίξει με τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ.    

Λίγη ώρα αργότερα (05.00), στο Ariake Tennis Park, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον βετεράνο Γερμανό Φίλιπ Κόλσρλαιμπερ. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο αθλητές θα βρεθούν απέναντι. Το 2018, τόσο στον αγώνα του Ντουμπάι όσο και σε αυτόν στη Στοκχόλμη ο Τσιτσιπάς είχε αναδειχθεί νικητής.   

Το πρώτο της παιχνίδι θα δώσει αύριο η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Θα αντιμετωπίσει (05.30) μία παραδοσιακή δύναμη του χώρου, την Ουγγαρία. Οι «Μαγυάροι» έχουν κατακτήσει σε Ολυμπιακούς 15 μετάλλια (9 χρυσά, 3 ασημένια, 3 χάλκινα). «Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες του ανδρικού πόλο με μεγάλη προϊστορία. Από την άλλη πλευρά επειδή γνωρίζω και τη δική μας την ομάδα είμαι αισιόδοξος για ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε στο kathimerini.gr ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, παλαιός αθλητής και προπονητής και νυν πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.   

Τελευταίο άθλημα με ελληνικό ενδιαφέρον για αύριο θα είναι η κολύμβηση. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Άννα Ντουντουνάκη, θα αγωνιστεί (04.40) στους ημιτελικούς των 100μ. πεταλούδας, θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τις δυνάμεις της για να προκριθεί στον τελικό. Προκρίθηκε με τη 13η θέση. Ο Απόστολος Χρήστου θα πάρει μέρος στους προκριματικούς των 100μ. υπτ. (14.03). Στην πρώτη σειρά των 4Χ100μ. ελευθ. θα μετάσχει η αντίστοιχη εθνική μας ομάδα (14.30).   

Μια μέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη θα αγωνιστούν στα προημιτελικά του σκιφ ο Στέφανος Ντούσκος και η Αννέτα Κυρίδου μετά απόφαση των διοργανωτών να φέρουν όλο το πρόγραμμα της Δευτέρας για την Κυριακή μετά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. H Αννέτα Κυρίδου θα αγωνιστεί στις 05.20 και ο Στέφανος Ντούσκος στις 05.40. Οι τρεις πρώτες θέσεις οδηγούν στους ημιτελικούς.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή