Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Οι ελληνικές συμμετοχές στο ολυμπιακό πρόγραμμα της Δευτέρας 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Οι ελληνικές συμμετοχές στο ολυμπιακό πρόγραμμα της Δευτέρας 

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή οκτώ Ελλήνων αθλητών και αθλητριών θα συνεχιστούν αύριο οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι αγώνες της τριταθλήτριας κόσμου στη σπάθη Βάσως Γκουντούρα, του πρωταθλητή ορεινής ποδηλασίας Περικλή Ηλία, της Μαρίας Σάκκαρη αλλά και του Απόστολου Χρήστου.  

Ο Νικός Μαυρομάτης (σκοποβολή) με τα την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του προκριματικού βρίσκεται στην 26η θέση στο σκιτ ανδρών. Αύριο (04.00), θα διεξαχθεί το δεύτερο μέρος και στη συνέχεια ο τελικός.  

Στις 04.45 αναμένεται να αρχίσει ο αγώνας της Δώρας Γκουντούρα εναντίον της Μισάκι Εμούρα (Ιαπωνία) στο ατομικό της σπάθης. Η αντίπαλος της τριταθλήτριας κόσμου έχει έρθει 4η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 και θα προσπαθήσει να διακριθεί μέσα στη χώρα της.  

Με στόχο την πρόκριση στον τρίτο γύρο η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει αύριο τη Νίνα Στογιάνοβιτς (Σερβία). Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 05.00. Η αθλήτρια από τη Σερβία βρίσκεται στην 90η θέση της παγκόσμιας κατάταξης αλλά δεν θεωρείται εύκολη αντίπαλος.  

Με στόχο μία καλύτερη εμφάνιση από τους προκριματικούς ο Απόστολος Χρήστου θα «πέσει» (05.31) στα 100μ. ύπτ.   

Λίγο μετά τις 06.00(ώρα Ελλάδος) θα αρχίσουν στην Ενοσίμα της Ιαπωνίας οι ιστιοδρομίες στα RSX γυναικών με την Κατερίνα Δίβαρη από ελληνικής πλευράς. Οι κούρσες στα Λέιζερ Ράντιαλ είναι προγραμματισμένες για τις 08.35 και η Βασιλεία Καραχάλιου θα προσπαθήσει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις. Στα RSX των ανδρών ο Βύρων Κοκκαλάνης είναι από τους αθλητές που θεωρούνται φαβορί. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η πρώτη ιστιοδρομία της ημέρας θα διεξαχθεί στις 09.05.  

Στην ορεινή ποδηλασία παίρνουν μέρος 38 αθλητές. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 09.00. Ο Βέλγος Μαθιού Βαν Ντερ Πόελ με άριστη ψυχολογική διάθεση μετά την επιτυχία του στο εφετινό Τουρ ντε Φρανς θα προσπαθήσει να προσθέσει στη συλλογή του το πρώτο μετάλλιο από Ολυμπιακούς Αγώνες. «Το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό», έχει δηλώσει ο Ολλανδός ποδηλάτης. Και πώς να μην είναι υψηλό το επίπεδο όταν, μεταξύ άλλων, μετέχουν ο Νίνο Σούρτερ, χρυσός ολυμπιονίκης στο Ρίο, ασημένιος στο Λονδίνο και χάλκινος στο Πεκίνο, ο Γάλλος Σαρού Τζόρνταν, με διακρίσεις σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και ο, επίσης, Γάλλος Βίκτορ Κοράτζκι. Ο Περικλής Ηλίας είναι έμπειρος και θέλει να γυρίσει από την Ιαπωνία με μία καλή θέση.      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή