Ολυμπιακοί Αγώνες: Ως πρώτος στον τελικό του σκιφ ο Στέφανος Ντούσκος 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ως πρώτος στον τελικό του σκιφ ο Στέφανος Ντούσκος 

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση και χωρίς να αφήσει κανέναν αντίπαλό του να τον απειλήσει, ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε με τον καλύτερο χρόνο (6.41.61) στον αυριανό τελικό του σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.  

Ο Έλληνας πρωταθλητής της κωπηλασίας μπήκε από νωρίς επικεφαλής στην κούρσα και χωρίς να χάσει ρυθμό προκρίθηκε στον τελικό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η 2η συμμετοχή του Στέφανου στους Ολυμπιακούς. Ήταν 6ος στην τετράκωπο στο Ρίο ενώ στη συλλογή του υπάρχει και το χρυσό μετάλλιο από τους Μεσογειακούς του 2018 (διπλό σκιφ). Αντίθετα, οι περισσότεροι από τους αντιπάλους του έχουν μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.  

Στον μικρό τελικό η Αννέτα Κυρίδου 

Η πρωταθλήτρια του σκιφ Αννέτα κυρίδου δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της κατηγορίας της. Κατέλαβε την 6η θέση και θα πάρει μέρος στον μικρό τελικό για μία θέση από την 7η έως τη 12η. 

  • Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το χρυσό μετάλλιο κατάκτησαν οι Ιρλανδοί Φίνταν ΜακΚάρθι και Πολ Ο ‘Ντόνοβαν, το ασημένιο οι Γερμανοί Γιόναταν Ρόμελμαν και Τζέισον Όζμπορν και το χάλκινο οι Ιταλοί Στέφανο Όπο και Πιέτρο Ρούτα (6:14.30). 
  • Ο Ρόμπερτ Φίνκε ήταν ο νικητής στα 800μ. ελεύθ. και έγινε ο πρώτος ολυμπιονίκης καθώς το στυλ των 800μ. ελευθ. έκανε εφέτος πρεμιέρα στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα της κολύμβησης. Ο Αμερικανός πήρε τη νίκη με 7.41.87, αφήνοντας δεύτερο τον Ιταλό πρωταθλητή κόσμου Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι (7.42.11) και τρίτο τον Ουκρανό Μιχάιλο Ρόμαντσουκ (7.42.33). 
  • Ο Κάλεμπ Ντρέσελ (ΗΠΑ) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ελεύθ. με 47.02. Δεύτερος ήρθε ο Ολυμπιονίκης του Ρίο Κάιλ Τσάλμερς από την Αυστραλία με 47.08. Το χάλκινο μετάλλιο συνέλεξε ο Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ με 47.44. 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή