Αποκλεισμός – σοκ της ΑΕΚ

Το χειρότερο ξεκίνημα για την Ενωση, που αποχαιρέτησε νωρίς την Ευρώπη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αετός με κομμένα τα φτερά από το άγχος, η ΑΕΚ χρειάστηκε ένα ανέλπιστο φιλί της ζωής από τον Μάνταλο στο 90+8΄ για να κάνει το 1-0 και να στείλει το παιχνίδι με τη Βελέζ στην παράταση, χωρίς όμως να αποφύγει έναν πρόωρο, ταπεινωτικό και επώδυνο αποκλεισμό από το Κόνφερανς Λιγκ. Με το μπόνους του παλιού κανονισμού στα εκτός έδρας γκολ, αυτό το 1-0 θα έδινε την πρόκριση στην ΑΕΚ (είχε ηττηθεί 2-1 στη Βοσνία), αλλά τώρα η παράταση ζωής έλαβε τέλος στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Η ΑΕΚ είχε να περάσει τέτοια δοκιμασία στην Ευρώπη από το μακρινό 1977, αλλά εκεί που ο Στάνκοβιτς πήγε να ντυθεί… Χρηστίδης αποκρούοντας το 1ο και το 3ο πέναλτι, τη δόξα την έκλεψε τελικά ο Μπογκντάνοβιτς. Απέκρουσε τα δύο τελευταία του Λόπεζ και του Αραούχο και με το πρώτο που έστειλε στο δοκάρι ο Ανσαριφάρντ, η Βελέζ επικράτησε 3-2 στα πέναλτι και πέρασε πανηγυρικά.  

Οι δυσκολίες φάνηκαν εξαρχής, όταν οι Βόσνιοι έκλεισαν καλά τους χώρους και είχαν στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα ψύχραιμη και ώριμη αντίδραση. Η επιλογή του Μιλόγεβιτς να παίξει με όλους τους νεοαποκτηθέντες και έξι αλλαγές σε σχέση με το Σεράγεβο ήταν ένα ρίσκο και χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα για να βρει η ΑΕΚ ρυθμό και καλές συνεργασίες. Με τον Ανσαριφάρντ στον πάγκο, το βάρος έπεσε σχεδόν αποκλειστικά στον Αραούχο, ο οποίος σπατάλησε 4 ευκαιρίες στο α΄ μέρος και «εξαφανίστηκε», όπως όλη η ΑΕΚ στο β΄ ημίχρονο, μέχρι το γκολ του Μάνταλου να επιφέρει μια προσωρινή αναστολή της ποινής… 

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μπακάκης (91΄ Σβάρνας), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μιτάι (69΄ Λόπεζ), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (63΄ Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία (80΄ Αλμπάνης, 91΄ Σάκχοφ), Αραούχο.

ΒΕΛΕΖ: Μπογκντάνοβιτς, Οβτσινα, Ισιτς (95΄ Μπραντάο), Ζελίκοβιτς, Φερέιρα, Χασάνοβιτς, Ράντοβατς (86΄ Ζβόνιτς), Τσόσιτς (95΄ Οσμιτς), Πρσες (63΄ Βεχάμοβιτς), Αντουσιτς (74΄ Τζβιγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (74΄ Γκεοργίεβιτς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή