Χρυσό και χάλκινο οι Παππά – Μιχαλόπουλος στα ευρωπαϊκά 470 

Χρυσό και χάλκινο οι Παππά – Μιχαλόπουλος στα ευρωπαϊκά 470 

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το παρόν της ελληνικής ιστιοπλοΐας, στην κατηγορία των 470, να βρίσκεται στο Τόκιο, το μέλλον, όμως, της κλάσης είναι στην Ιταλία. Οι πρωταθλητές μας πήραν μέρος στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 470 και τα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξα. Οι Μελίνα Παππά και ο Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος κατέκτησα ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στο μικτό.  

Οι πρωταθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς έχουν γίνει ιστιοπλοϊκό ζευγάρι διότι στο Παρίσι η συγκεκριμένη κλάση θα είναι μικτή. Οι ιστιοπλόοι ήρθαν πρώτοι στην κατηγορία -21 ετών και 3οι στην μεγάλη κατηγορία. «Η τελευταία κούρσα ήταν πραγματικά μία… τρέλα. Με την ομάδα από το Ισραήλ είχαμε εννέα βαθμούς διαφορά και ήταν λίγο δύσκολο να μας φτάσουν. Μόνο μαθηματικά είχαν ελπίδες. Και στην κούρσα των μεταλλίων παραλίγο να υπάρξουν ανατροπές. Εμείς τρέξαμε με στόχο να ευχαριστηθούμε τον αγώνα. Ήταν μία πολύ καλή κούρσα, χωρίς φάουλ κλπ., και τα καταφέραμε», δήλωσε η Μελίνα Παππά αμέσως μετά τον αγώνα στο kathimerini.gr, και όταν την ρωτήσαμε για τις διαφορές του αμιγώς γυναικείου πληρώματος με αυτό του μικτού, απάντησε: «Είναι δύσκολο το μικτό. Ο άνδρας δεν μπορεί να καταλάβει πως σκέφτεται μία γυναίκα και μία γυναίκα δεν μπορεί να καταλάβει πως σκέπτεται ένας άνδρας. Ανάμεσα στο πλήρωμα πρέπει να δουλευτεί ο τομέας της επικοινωνίας. Εμείς με τον Κωνσταντίνο καταφέραμε και το βρήκαμε, οπότε όλα καλά».  

Οι δύο αθλητές μπορεί να αγωνίζονται σε μικρή ηλικιακή κατηγορία αλλά ο μακροπρόθεσμος λόγος που έγιναν ιστιοπλοϊκό ζευγάρι είναι η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. «Το όνειρο κάθε αθλητή είναι να πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς. Αυτός είναι και το δικό μας όνειρο. Πηγαίνουμε βήμα βήμα, κουρσα – κούρσα, θέση θέση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε τις προπονήσεις και μακάρι να τα καταφέρουμε να βρεθούμε στο Παρίσι», τόνισε ο Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος.  

Οι δύο αθλητές προπονήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες με τον ολυμπιονίκη, παγκόσμιο πρωταθλητή και πρόεδρο στη διεθνή κλάση 470 Ανδρέα Κοσματόπουλο: «Ο προπονητής τους Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι στους Ολυμπιακούς και, έτσι, ανέλαβα εγώ να βοηθήσω τα παιδιά. Έχουν πολύ ταλέντο και εφόσον δουλέψουν όπως πρέπει το μέλλον τους ανήκει. όπως ανήκει και σε όλους τους νεαρούς ιστιοπλόους μας», μας είπε ο παλαιός πρωταθλητής.  

  • Στα 470 ανδρών – γυναικών οι Ιάκωβος Δέδες Ντεντόπουλος και Ευάγγελος Μπουζάνας ήρθαν 4οι στην Ευρώπη και 5οι στην όπεν, οι Λάμπης Γιαννούλης και Ελένη Γιαννούλη 15οι και 14οι, αντίστοιχα, και οι Λάζαρος Κεχαγιόγλου και Ερμής Μανίκης 32οι και 30οι.   
  • Στην ηλικιακή κατηγορία -17 οι Δημήτρης Σουρλατζής και Κλειώ Σουλιώτη ήρθαν 9οι στο όπεν και 8οι στο ευρωπαϊκός. Οι Δημήτρης Μπήτρος και Συμεών Μιχαλόπουλος 12οι στο όπεν και 10οι στο ευρωπαϊκ, οι Παναγιώτης Σωτηρίου και Δανάη Γιαννούλη 21οι στο όπεν και 19οι στην Ευρώπη, οι Νικήτας Μελισσάρος και Απόστολος Τζουβάρας 38οι και 36οι αντίστοιχα, και οι Νικόλας Σουρλατζής και Λευτέρης Γκρίσπος 45οι στην όπεν κατηγορία.   
     
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή