Θερμή υποδοχή στην εθνική πόλο

Θερμή υποδοχή στην εθνική πόλο

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άφιξη της εθνικής ομάδας πόλο από το Τόκιο σηματοδότησε την εκκίνηση της προετοιμασίας για τα, όπως είπε ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος, «θετικά» που θα ακολουθήσουν. Σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης θα έχει συνάντηση με τους προέδρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Κυριάκο Γιαννόπουλο για να συζητήσουν για τα προβλήματα στα κολυμβητήρια. Οσον αφορά το μέλλον του ομοσπονδιακού προπονητή στο «τιμόνι» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο κ. Γιαννόπουλος ήταν ξεκάθαρος: «Οταν υπάρχει πρόθεση για συνεργασία, πάντα βρίσκονται λύσεις».  

Από νωρίς το πρωί χθες, η αίθουσα αφίξεων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θύμιζε γιορτή. Παλαιοί πολίστες αλλά και η νέα γενιά με τα σκουφάκια του πόλο στο κεφάλι, γαλανόλευκες σημαίες και ανθοδέσμες, συγγενείς, φίλαθλοι, μέχρι και η καθηγήτρια που είχε στο σχολείο ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου ήρθαν να υποδεχθούν την ομάδα που χάρισε στο ελληνικό ανδρικό πόλο το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο. Κι όταν η ομάδα εμφανίστηκε, ακόμα και οι τουρίστες παρασύρθηκαν από τον ενθουσιασμό των φίλων του πόλο και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. 

«Ευχαριστούμε που ήρθατε να χαρείτε με τη χαρά μας. Αυτή η στιγμή να αποτελέσει ορόσημο για νέες επιτυχίες του πόλο», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος βρέθηκε σε ένα πάνελ που αποτελείτο από παλιές δόξες του πόλο που υπηρετούν πλέον τον αθλητισμό από επιτελικές θέσεις. Εκτός από τους ολυμπιονίκες προέδρους της ΕΟΕ και της ΚΟΕ, στο πάνελ ήταν και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, επίσης ολυμπιονίκης στο πόλο. «Αυτή η επιτυχία αποτελεί δικαίωση πολλών γενιών», υπογράμμισε.  

Στο πάνελ των ολυμπιονικών του πόλο βρέθηκε και ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος υποδέχθηκε την αποστολή και εκ μέρους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποκτήσει ο υγρός στίβος το δικό του σπίτι. «Θα δουλέψουμε συντονισμένα με όλους τους φορείς ώστε να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν. Θα συναντηθούμε με τους κ. Καπράλο και Γιαννόπουλο ώστε να δούμε πώς αυτή η ομάδα θα αποκτήσει έδρα. Μέχρι τότε, το ΟΑΚΑ θα είναι στη διάθεσή της», υπογράμμισε. 

Ενα από τα «αγκάθια» για το μέλλον της εθνικής ομάδας αποτελεί το θέμα του εθνικού προπονητή. Η νέα διοίκηση της ΚΟΕ, σύμφωνα με τις προεκλογικές δηλώσεις της, θέλει ο ομοσπονδιακός προπονητής να εργάζεται μόνο στην Εθνική. Ηδη έχει γίνει πρόταση στον κ. Βλάχο για αποκλειστική συνεργασία μέχρι το Παρίσι. 

«Πρόκειται για ένα δίλημμα. Η απόφαση θα είναι δύσκολη και δεν έχει σχέση με χρήματα. Είναι σαν να έχεις δύο παιδιά και να σου λένε να αφήσεις το ένα από τα δύο έξω από την πόρτα. Οποια ομάδα κι αν αφήσω, θα το κάνω με μαύρη καρδιά», απάντησε ο Θοδωρής Βλάχος σε ερώτηση της «Κ» και ο κ. Γιαννόπουλος πρόσθεσε: «Επιθυμία μας είναι να μείνει ο κ. Βλάχος στην Εθνική. Υπάρχει χρόνος για να συζητήσουμε και όταν υπάρχει πρόθεση για συνεργασία, πάντα βρίσκονται λύσεις». 

Στο περιθώριο της υποδοχής προέκυψε και η είδηση ότι οι εκπρόσωποι της πολιτείας θα προσπαθήσουν ώστε οι κάτοχοι ολυμπιακών μεταλλίων στα ομαδικά αθλήματα να διορίζονται σε Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας (κάτι που έχει πάψει να ισχύει).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή