Σούπερ Λιγκ 1: Προς αναβολή η πρεμιέρα

Σούπερ Λιγκ 1: Προς αναβολή η πρεμιέρα

Αδιέξοδο στα τηλεοπτικά – Βρίσκουν συμβόλαιο οι «μεγάλοι», όχι οι «μικροί»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αδιέξοδο στο πεδίο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων παραμένει και, όπως όλα δείχνουν, οδηγεί στην αναβολή της προγραμματισμένης έναρξης (21/8) του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1 και στη μετάθεσή της τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα (28/8).

Η χθεσινή απόφαση της διοργανώτριας να προκηρύξει τρίτο γύρο γενικών συνελεύσεων από την ερχόμενη εβδομάδα (23/8, 25/8, 27/8) επιβεβαιώνει πως δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις των έξι μικρομεσαίων ΠΑΕ (Αστέρας Τρ., Βόλος, Λαμία, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμ., Ιωνικός) με την Cosmote TV αλλά και του ΠΑΟΚ, που αναζητεί ένα καλύτερο συμβόλαιο από το περυσινό των 8 εκατ. ευρώ.

Η Λίγκα διαβλέποντας πως στη σημερινή, νέα Γ.Σ. αλλά και της ερχόμενης Πέμπτης δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση των δεδομένων και προκειμένου να είναι νομικά καλυμμένη, προχώρησε σε αυτή την κίνηση, συμπεριλαμβάνοντας εκ νέου στην ημερήσια διάταξη των συνελεύσεων και την αλλαγή καταστατικού για την κεντρική διαχείριση. 

Ωστόσο, το γεγονός πως εν μέσω της συζήτησης για κεντρική διαχείριση, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και χθες η ΑΕΚ, ανακοίνωσαν την υπογραφή διετών συμβάσεων με την Cosmote TV, δείχνει πως κάθε ΠΑΕ και ειδικά οι μεγάλες που μπορούν να διαπραγματευτούν μόνες τους, κάνουν τον σχεδιασμό τους με βάση το συμφέρον τους. 

Οι έξι τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ έχουν δεχθεί πρόταση 8 εκατ. ευρώ για ένα χρόνο, την οποία εξακολουθούν να απορρίπτουν, επιδιώκοντας το ποσό να ανέβει τουλάχιστον κατά ένα εκατομμύριο ευρώ (1,5 εκατ. για κάθε μία). Προς το παρόν κινούνται ενιαία, δεν υπογράφουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος, όμως εκ των πραγμάτων οι ισορροπίες είναι εύθραυστες, ειδικά από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έρθει σε συμφωνία με τηλεοπτικό πάροχο και το 7-7 (με συμβόλαιο / χωρίς συμβόλαιο) μεταβληθεί αυτομάτως σε 8-6.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή