Εκλογές ΕΟΚ: Η ώρα της κρίσης για το πολύπαθο ελληνικό μπάσκετ

Εκλογές ΕΟΚ: Η ώρα της κρίσης για το πολύπαθο ελληνικό μπάσκετ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια προεκλογική περίοδος που ξεκίνησε άτυπα τον Απρίλιο του 2020. Δύο αναβολές των αρχαιρεσιών, δικαστικές αποφάσεις που μπλόκαραν τις διαδικασίες και όρισαν προσωρινές διοικήσεις. Η πανδημία της COVID-19 που χρησιμοποιήθηκε κατά το δοκούν και διάφορα τεχνάσματα που εφευρέθηκαν από όλες τις πλευρές, μέσα σε ένα πολεμικό κλίμα στο οποίο ενεπλάκη και η πολιτεία.

Οι εκλογές της ΕΟΚ, αν δεν αλλάξει κάτι κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή, θα διενεργηθούν αύριο με ηλεκτρονικό τρόπο, όπως έγινε και με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες, και απομένει να φανεί ποια θα είναι η επόμενη μέρα του αθλήματος στη χώρα μας, μετά το τέλος της πολύχρονης θητείας του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην ηγεσία του.

Ο 83χρονος ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ, σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο, δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα έχοντας ξεπεράσει το όριο ηλικίας και έτσι θα αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο, ύστερα από το 2010, έχοντας διατελέσει πρόεδρος και από το 1998 έως το 2002.

Το τελευταίο επεισόδιο παίχτηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη καθώς το Πρωτοδικείο απέρριψε προσφυγή που έκανε μέλος της παράταξης του Παναγιώτη Φασούλα κατά των 73 σωματείων που έλαβαν δικαίωμα ψήφου, ζητώντας την αναβολή των αρχαιρεσιών.

Παναγιώτης Φασούλας, Αγγελος Παπανικολάου και Βαγγέλης Λιόλιος μάχονται για την προεδρία, σε έναν αγώνα διαρκείας όπου έριξαν όλα τα όπλα τους στο τραπέζι. Το πιο… βαρύ ήταν αναμφίβολα το όνομα του Νίκου Γκάλη, ο οποίος συντάχθηκε με τον πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική, Παναγιώτη Φασούλα.

Ο Αγγελος Παπανικολάου θεωρείται πως πήρε ατύπως το χρίσμα από τον απελθόντα πρόεδρο της ΕΟΚ. Εχοντας επιρροή στη βάση του εκλογικού σώματος, δηλαδή στα σωματεία, ευελπιστεί πως θα είναι το στοιχείο αυτό που θα του χαρίσει τη νίκη.  

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, που ανέδειξε τα τελευταία χρόνια τον Προμηθέα στον χάρτη, ως την ανερχόμενη μπασκετική δύναμη, έχοντας στο σχήμα του ονόματα όπως τον Κώστα Τσαρτσαρή, τον Δήμο Ντικούδη και τον Νίκο Χατζηβρέττα, φαντάζει το μεγάλο αουτσάιντερ, αλλά μπορεί και όχι…

Για τη θέση του εκπροσώπου της ΕΟΚ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή οι υποψήφιοι είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο Ευθύμης Ρεντζιάς και ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή