Πρεμιέρα με πολλά ερωτήματα

Πρεμιέρα με πολλά ερωτήματα

Η Σούπερ Λιγκ 1 βρίσκεται ξανά στη σέντρα, σε μια σεζόν που αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα χρόνο μετά τις μεγάλες αλλαγές που επέφερε η COVID-19 σε κάθε αθλητική διοργάνωση, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1 ξεκίνησε το Σάββατο και πάλι με κόσμο στις εξέδρες, κάνοντας το πιο σημαντικό βήμα προς την κανονικότητα.

Η καθυστερημένη έναρξη βοήθησε στο να κλείσουν πολλά από τα ανοιχτά θέματα, στον αντίποδα όμως τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένουν και τα υπενθύμισε η παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ηγεσία της ΕΠΟ.

Για τη σεζόν 2021-2022 υπάρχουν σαφές υγειονομικό πρωτόκολλο, τηλεοπτικές συμφωνίες κλεισμένες με δύο παρόχους (Cosmote TV, Nova), ορίζοντας κεντρικής διαχείρισης και μένει να φανεί εάν το θέαμα στα γήπεδα θα είναι καλύτερο. Οι 14 ομάδες φαντάζουν ενισχυμένες, τα φαβορί είναι συγκεκριμένα (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός), ο Αρης ξεκινά με τον ανασταλτικό παράγοντα των -6 βαθμών και οι Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης και ΟΦΗ δείχνουν ικανοί για το κάτι παραπάνω.  

«Οι τηλεοπτικές συμφωνίες που έγιναν φέτος εκτιμώ ότι θα είναι η βάση και το ισχυρότερο εργαλείο για ένα ανταγωνιστικό προϊόν. Η συντριπτική πλειονότητα των μελών μας έχουν μείνει ικανοποιημένα καθώς οι αρχικές οικονομικές απαιτήσεις του συνεταιρισμού καλύφθηκαν σε μεγάλο βαθμό, έστω κι αν δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση. Σε συνδυασμό με τα έσοδα από το Στοίχημα, επαφίεται σε κάθε ΠΑΕ να κάνει σωστό προγραμματισμό με τα χρήματα που θα μαζέψει στον κουμπαρά της. Επίσης, όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ολοκληρώσαμε τη διαδικασία υπογράφοντας κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη σεζόν 2023-24. Ευελπιστώ πως και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν θα εμμείνουν στις θέσεις τους, ώστε στο θέμα αυτό να πορευτούμε όλοι μαζί», αναφέρει στην «Κ» η  αναπληρώτρια πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Κάτια Κοξένογλου.

Η Λίγκα από την αρχή της πανδημίας λειτούργησε ευέλικτα αφού ο πρωταρχικός στόχος που ήταν να διεξαχθούν οι αγώνες, επετεύχθη. «Τώρα προβληματιζόμαστε στο πώς θα συμπεριφερθούν οι φίλαθλοι και κυρίως οι οργανωμένοι οπαδοί, σε σχέση με τους υγειονομικούς κανόνες που έχει θέσει η πολιτεία», παραδέχεται το στέλεχος της διοργανώτριας, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συνεργασία της  Σούπερ Λιγκ με τον Ερυθρό Σταυρό για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του προσωπικού των ΠΑΕ πάνω στη χρήση των απινιδωτών που θα έχει κάθε γήπεδο, αλλά και στην υγειονομική κάλυψη των φιλάθλων.

Πριν από την έναρξη του περυσινού πρωταθλήματος είχε ανοίξει η συζήτηση για την αυτονόμηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ, με κύριους υποστηρικτές τους Big-4. Ενα χρόνο μετά, η αποχώρηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ομοσπονδία αλλά και η διαφοροποιημένη, σε σχέση με το αρχικό κείμενο, ολιστική μελέτη των FIFA-UEFA, δεν αφήνουν υποσχέσεις για την υλοποίηση του σχεδίου. «Δυστυχώς σε αυτό το θέμα πυροβολούμε τα πόδια μας. Είναι πραγματικά πρωτοτυπία, σύμβουλοι της ΕΠΟ που προέρχονται από τις Ενώσεις να έχουν τον τελικό λόγο και να καθορίζουν τις τύχες ανωνύμων εταιρειών. Η επαγγελματική επιτροπή ποδοσφαίρου εξακολουθεί να έχει εισηγητικό χαρακτήρα, ενώ στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι μειοψηφία. Αν δεν αποφασίσουν οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ να κάνουν κάτι, η κατάσταση θα διαιωνίζεται. Πρέπει να το θέλουν πραγματικά», τονίζει η αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος.

• Το σημερινό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής: Βόλος – Λαμία (18.30, Cosmote TV), ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (19.00), ΑΕΚ – Ιωνικός (20.30, Cosmote TV), Ολυμπιακός – Ατρόμητος (20.30, Nova). Αύριο: Αρης – ΟΦΗ (19.30, Nova).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή