Σούπερ Λιγκ 1: Κερδισμένοι ΠΑΟ και ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ 1: Κερδισμένοι ΠΑΟ και ΑΕΚ

Και ο Αρης, μετά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, έχασε βαθμούς στην πρεμιέρα

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και στο «Κλ. Βικελίδης» ήχησε δυνατά η καμπάνα των εκπλήξεων που συχνά – πυκνά σημαδεύουν την πρεμιέρα ενός πρωταθλήματος. Στο τελευταίο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1, ο Aρης κόλλησε στο 0-0 με τον ΟΦΗ και απογοήτευσε τους ενθουσιώδεις οπαδούς του, που περίμεναν (λόγω των σημαντικών μεταγραφών) μια επιβλητική νίκη με «πιπεράτη» εμφάνιση. Με 11 ξένους (οι 6 νεοφερμένοι) στην αρχική ενδεκάδα τους, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αγχωμένοι, νευρικοί και χωρίς σχέδιο, απέναντι σε μια συμπαγή ομάδα που έπαιξε πολύ αμυντικά για το αποτέλεσμα και μόνο, μακριά από την περυσινή εικόνα της με το ελεύθερο παιχνίδι. Ο Aρης είχε την κατοχή, πίεσε αλλά από τις 16 τελικές του προσπάθειες μόνο η γυριστή κεφαλιά του Εντιαγέ στο 83΄ (απέκρουσε ο Επασί) ήταν κλασική ευκαιρία. Αντίστοιχη ευκαιρία είχε και ο ΟΦΗ, σε τετ α τετ του Καστάνιος στο 3΄. 

«Βαθμός απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, σε μια δυνατή έδρα. Είχαμε όμως κι εμείς στιγμές. Το πρωτάθλημα τελειώνει τον Μάιο. Είναι ενθαρρυντικός ο βαθμός. Πρέπει να μάθουμε από τα περυσινά μας λάθη, παίξαμε με καρδιά», τόνισε ο προπονητής του ΟΦΗ, Ν. Νιόπλιας. Από τη μεριά του ο Α. Μάντζιος είπε: «Νομίζω ότι στα πρώτα δέκα λεπτά μπήκαμε νωθρά, από εκεί και πέρα βρήκαμε τον ρυθμό μας και στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο είχαμε καλή ανάπτυξη ορθολογική. Ξέραμε ότι ήταν μια ομάδα που θα απλωθεί, είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Δημιουργήσαμε φάσεις αλλά δεν κάναμε το γκολ. Η προσπάθεια έγινε. Οι πρεμιέρες έχουν άγχος, ο δρόμος είναι μεγάλος. Δεν βάλαμε γκολ, προχωράμε».

ΑΡΗΣ: Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ, Εντιαγέ, Σάσα, Μαντσίνι (86΄ Χαΐροβιτς), Μπερτόγλιο (78΄ Μάνος), Γκάμα (56΄ Ιτούρμπε), Καμαρά. 
ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης (51΄ Διαμαντής), Βούρος, Πασαλίδης, Κοροβέσης, Ντε Γκούζμαν, Γκαγιέγος, Καμάου (76΄ Ουές), Νέιρα (76΄ Σελίμοβιτς), Φαν Ντάινεν (63΄ Λάμπρου), Καστάνιος (63΄ Ντουρμισάι). 

Πριν από τον Αρη, τη γεύση της αποτυχίας –πολλά χρόνια μετά την τελευταία τους σε πρεμιέρα– γεύτηκαν τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός. Ο κυπελλούχος ηττήθηκε 1-0 στην Τούμπα από ένα γκολ του (παλιόφιλου) Πέδρο Κόντε, ενώ ο πρωταθλητής κόλλησε στο 0-0 με τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε ένα ματς που ήταν τυχερός στο α΄ ημίχρονο, αλλά πολύ πιεστικός και άστοχος στο β΄ μέρος, όταν έχασε 4-5 μεγάλες ευκαιρίες για τη νίκη. Ηταν δύο μεγάλες εκπλήξεις, με θύματα τις δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία του περυσινού πρωταθλήματος που μοιράστηκαν τους δύο τίτλους και ξεκίνησαν φέτος ως μεγάλα φαβορί, απομένοντας οι μόνες που συνεχίζουν στην Ευρώπη. Παρηγοριά, πάντως, για τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων» ήταν η άφιξη στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις του πρώην ακραίου του ΠΑΟΚ, Γκάρι Ροντρίγκεζ, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Αλ Ιντιχάντ.  

Οι κερδισμένοι της πρεμιέρας, όχι μόνο στους βαθμούς αλλά κυρίως στις εντυπώσεις, ήταν ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ, που νίκησαν άνετα με 4-0 και 3-0 τον Απόλλωνα και τον Ιωνικό αντίστοιχα. Πέρα από τη νίκη και το καλό θέαμα, οι οπαδοί τους χάρηκαν τους νέους «ήρωες» της ποδοσφαιρικής καθημερινότητάς τους, με τον Βιτάλ και τον Τσούμπερ να κερδίζουν αμέσως την καρδιά και το χειροκρότημά τους! Ο τρίτος «ήρωας» της πρεμιέρας ήταν ο Λουκάς Βύντρα, ο οποίος αγωνίστηκε στην ήττα της Λαμίας στον Βόλο με 2-1 και σε ηλικία 40 ετών, 7 μηνών και 7 ημερών, έγινε ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή