Σούπερ Λιγκ 1: Βόλος και ΠΑΣ οδηγούν την κούρσα

Σούπερ Λιγκ 1: Βόλος και ΠΑΣ οδηγούν την κούρσα

ΑΕΚ για Ηράκλειο: Το έγκλημα δεν πρόκειται να περάσει έτσι. Πρόωρος τελικός για Αρη και ΠΑΟ αύριο στο «Βικελίδης»

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν η Αθήνα ήταν η πρωτεύουσα της… Αγγλίας και ο Βόλος με τον ΠΑΣ Γιάννινα ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, ελάχιστους θα παραξένευε αν στο τέλος της 2ης (3ης, 4ης, 5ης κ.λπ.) αγωνιστικής του πρωταθλήματος θα βρίσκονταν χέρι χέρι οι δυο τους στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Επειδή όμως μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα, στα μάτια των οπαδών των «μεγάλων» ομάδων μοιάζει σοκαριστικό το γεγονός ότι δύο «ταπεινές» ομάδες της περιφέρειας είναι οι μόνες που έχουν πετύχει δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και φιγουράρουν στην κορυφή, πιο ψηλά από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, τον Κυπελλούχο ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Αρη.  

Και το αξιοσημείωτο; Για να είναι πρώτος ο ΠΑΣ χρειάστηκε να νικήσει μετά τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, δημιουργώντας ένα μοναδικό ρεκόρ απέναντι στους «πράσινους» με 4 συνεχόμενες νίκες, κάτι που καμιά άλλη ομάδα δεν το έχει καταφέρει τα τελευταία… 113 χρόνια! Η νίκη όμως ήταν πύρρειος για την ομάδα των Ιωαννίνων, καθώς ο Πέδρο Κόντε υπέστη ρήξη χιαστού και θα μείνει εκτός για τουλάχιστον έξι μήνες. 

Σημαντικό είναι το επίτευγμα και του Βόλου και ας μη χρειάστηκε να νικήσει κάποια ομάδα από το Big 5. Μετράει δύο νίκες επί Λαμίας – Απόλλωνα και με αυτούς τους 6 βαθμούς μοιράζεται την κορυφή για πρώτη φορά στην ιστορία του. Απροσδόκητα ψηλά είναι και ο Παναιτωλικός, νικητής με 2-1 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι. 

Συγκάτοικος στην κορυφή θα μπορούσε να είναι και η ΑΕΚ εάν δεν ζούσε μια εντυπωσιακή αυτοκτονία. Αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 36΄, προηγήθηκε 3-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και όμως δέχθηκε τρία γκολ μέσα σε 13 λεπτά (78΄-91΄) για να χάσει με οδυνηρό τρόπο δύο βαθμούς και την κορυφή. Κατά τη διοίκησή της, το αποτέλεσμα αυτό διαμορφώθηκε από τις διαιτητικές αποφάσεις, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Να μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια το τι και γιατί συνέβη στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Οσοι πίστεψαν ότι βρήκαν τον μοναδικό τρόπο για να σταματήσουν την ομάδα μας, τους λέμε απλά ότι το έγκλημα, που δεδομένα συντελέστηκε, δεν πρόκειται να περάσει έτσι». 

Οι δύο από τους τρεις «μεγάλους» που στραβοπάτησαν στην πρεμιέρα, προχώρησαν με (δύσκολες) νίκες και διασκέδασαν κάπως τις εντυπώσεις χωρίς να παίξουν τόσο καλά όσο θα ήθελαν οι οπαδοί τους. Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα με 2-1 από τη Λαμία, αλλά καρδιοχτύπησε πολύ στο τέλος, ενώ τις ίδιες δυσκολίες γνώρισε και ο ΠΑΟΚ στην (πολύ συχνά «αφιλόξενη» γι’ αυτόν) Τρίπολη, απ’ όπου απέδρασε με νίκη 1-0. 

Αντίθετα, ο Αρης ηττήθηκε 1-0 στη Νεάπολη από τον νεοφώτιστο Ιωνικό και άρχισε να βυθίζεται σε μια κινούμενη άμμο, μιας και η εικόνα του στις πρώτες δύο αγωνιστικές, το -6 της ποινής του και ο πρόωρος ευρωπαϊκός του αποκλεισμός ράγισαν γρήγορα τη φανταχτερή βιτρίνα των προσδοκιών που γεννούσαν οι (θεωρητικά πολύ καλές) μεταγραφικές του κινήσεις. Νωρίς να πει κανείς τόσο μεγάλη κουβέντα, αλλά ο αυριανός εντός έδρας αγώνας του με τον Παναθηναϊκό, στην εμβόλιμη 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1, αποκτά ήδη ιδιαίτερα πιεστικό χαρακτήρα και για τους δύο μονομάχους… 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή