Σούπερ Λιγκ 1: Ανακατατάξεις στην κορυφή

Σούπερ Λιγκ 1: Ανακατατάξεις στην κορυφή

ΠΑΟΚ και Βόλος μαζί στην 1η θέση της βαθμολογίας, υποχώρησε ο Ολυμπιακός

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λευκό 0-0 στο «αιώνιο»ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο Φάληρο έφερε ανακατατάξεις στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και τη συγκατοίκηση του ΠΑΟΚ με τον Βόλο, οι οποίοι, συμπτωματικά, θα βρεθούν αντιμέτωποι στην Τούμπα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, μετά τη διακοπή του αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω των αγώνων της Εθνικής μας ομάδας στη Γεωργία και τη Σουηδία.

Με τη δεύτερη εντός έδρας ισοπαλία τους οι «ερυθρόλευκοι»υποχώρησαν στην 3η θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από το δίδυμο της κορυφής και έναν παραπάνω από την ΑΕΚ, η οποία ακολουθεί και αυτή σε απόσταση αναπνοής μετά τη νίκη της στο Αγρίνιο.

Το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης»θα το θυμόμαστε για κάποιους ξεχωριστούς λόγους, αλλά όχι για τις αγωνιστικές συγκινήσεις που προσέφερε. Παρά τις σημαντικές απουσίες του κυρίως στην άμυνα, όπου ο Γιοβάνοβιτς ξέμεινε εντελώς από επιλογές και δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι από τον πάγκο ακόμα και να το ήθελε, ο Παναθηναϊκός πήρε «σβηστά»την ισοπαλία, χωρίς επί της ουσίας να κινδυνεύσει. Ο Ολυμπιακός ξέμεινε από ενέργεια, πιθανώς λόγω της μεγάλης προσπάθειάς του τρεις μέρες νωρίτερα στην Πόλη, χωρίς να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός και ας πίεσε πολύ στο β΄ ημίχρονο.  

Τι θα θυμόμαστε από αυτό το άσφαιρο και άχρωμο ντέρμπι; Το εξαιρετικό ντεμπούτο του Μπρινιόλι αντί του Διούδη, την καλή εμφάνιση του παρεξηγημένου Σάρλια και του παροπλισμένου Σάντσες, την αδυναμία των Ελ Αραμπί και Τικίνιο να συνεργαστούν ως δίδυμο στην επίθεση, την εξαιρετική διαιτησία του Σλοβένου Βίντσιτς και τις δύο μεγάλες διακοπές στις αρχές των δύο ημιχρόνων λόγω των καπνογόνων που άναψαν οπαδοί του Ολυμπιακού, κίνηση που προκάλεσε οργισμένη ανακοίνωση από τη διοίκηση. Αλλη παραφωνία ήταν η αναίτια επίθεση του Πέδρο Μαρτίνς στον διαιτητή, για λόγους που μάλλον μόνο αυτός κατάλαβε…

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο, πλησιάζοντας στον 1 β. τους «ερυθρόλευκους».

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύθηκε την απώλεια του Ολυμπιακού και με τη νίκη του στο Ηράκλειο, τέταρτη συνεχόμενη και τρίτη διαδοχική εκτός έδρας, πέρασε στην κορυφή. Αυτήν τη φορά η επικράτησή του δεν ήταν αγχωτική, όπως στην Τρίπολη και στο Αγρίνιο. Με το άνετο 3-1 έβαλε τέλος σε ένα σερί 11 συνεχόμενων αήττητων αγώνων του ΟΦΗ επί των ημερών του Νιόπλια. Ηταν ένα ματς πολλών απουσιών εκατέρωθεν, που επηρέασαν λιγότερο τον ΠΑΟΚ λόγω του μεγαλύτερου ρόστερ του. Συγκάτοικός του στην κορυφή είναι ο Βόλος, ο οποίος αντέδρασε θεαματικά μετά το βαρύ 5-1 από τον Παναθηναϊκό και νίκησε 2-1 τον παραπαίοντα Αστέρα Τρίπολης, που σε σχέση με τα πέντε αντίστοιχα περυσινά παιχνίδια μετράει φέτος 8 βαθμούς λιγότερους!

Καλή αντίδραση είχε και η ΑΕΚ. Μετά την ήττα της στην Τούμπα, πέρασε εύκολα με 3-1 από το Αγρίνιο και παρέμεινε σε απόσταση βολής, διατηρώντας υψηλό το φρόνημα των οπαδών της όπως φαίνεται από τα 16.043 εισιτήρια διαρκείας που διέθεσε, ρεκόρ για την τελευταία 12ετία.

Αντίθετα, ο Αρης ακολούθησε αντίστροφη διαδρομή και μετά τις δύο σημαντικές νίκες του επί του Παναθηναϊκού και του Ατρομήτου κόλλησε στο 0-0 με τον Απόλλωνα στο «Κλ. Βικελίδης»και ξαναγύρισε στην εσωστρέφεια, παρά την ξεκάθαρη στήριξη της διοίκησης στον Ακη Μάντζιο. Πρόσθετο ισχυρό κτύπημα ήταν και ο σοβαρός τραυματισμός του Μοχανάντ Αλι. Ο Ιρακινός διεθνής υπέστη ρήξη χιαστού και θα μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της περιόδου…

Σπουδαία νίκη πέτυχε και η Λαμία, η οποία επικράτησε στη Νεάπολη 2-1 του Ιωνικού και ανάσανε βαθιά μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες της στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Στο Περιστέρι, τα Γιάννενα πήραν 1-1 από τον Ατρόμητο και μαζί με τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι μόνες αήττητες ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1. Και αν δεν προκύψει ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι την άλλη Κυριακή στα Γιάννενα, στο τέλος της 6ης αγωνιστικής αήττητη θα μείνει μόνο μία ομάδα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή