«Οι επιτυχίες του πόλο δεν ακούγονται πολύ στα ΜΜΕ»

«Οι επιτυχίες του πόλο δεν ακούγονται πολύ στα ΜΜΕ»

Αθόρυβα, μακριά, τις περισσότερες φορές, από τις βασικές ειδήσεις των ΜME το ελληνικό πόλο χτίζει σιγά σιγά τον θρύλο του

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθόρυβα, μακριά, τις περισσότερες φορές, από τις βασικές ειδήσεις των ΜME το ελληνικό πόλο χτίζει σιγά σιγά τον θρύλο του. Με περισσότερα από 60 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και διεθνείς διοργανώσεις, το άθλημα της υδατοσφαίρισης κατέχει τον τίτλο του πρωταθλητή στα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα. Και όλα αυτά σε μια χώρα όπου, σε σχέση με άλλα σπορ, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για να δικαιολογούν τέτοια άνθηση.

Το πρόσφατο μετάλλιο της Εθνικής νέων γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρθε να προσθέσει ακόμα έναν κρίκο στις επιτυχίες της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε μια χρονιά όπου ξεχώρισε το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο των ανδρών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από το 2000 μέχρι και το 2021 η ανδρική ομάδα δεν έχει απουσιάσει από καμία ολυμπιακή διοργάνωση, κάτι που δεν μπορεί να επιδείξει κανένα άλλο ομαδικό αλλά και πολλά ατομικά αθλήματα. «Ο Ελληνας δεν έχει εμπεδώσει ότι το πόλο φέρνει επιτυχίες ίσως γιατί δεν ακούγονται πολύ στα ΜΜΕ. Και αυτήν τη χρονιά η ελληνική υδατοσφαίριση ξεχώρισε σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής της Εθνικής ομάδας ανδρών και του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος. Με μετρημένα στα δάχτυλα σύγχρονα κολυμβητήρια, τα παιδιά με τα σκουφάκια πρωταγωνιστούν σε διεθνείς διοργανώσεις σε ομαδικό και συλλογικό επίπεδο. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; «Η δουλειά που κάνουν οι σωματειακοί προπονητές τόσο στις μικρές ηλικίες όσο και σε άνδρες και γυναίκες. Οι Ελληνες προπονητές έχουν τα προσόντα να κάνουν καριέρα σε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο. Από την άλλη πλευρά, όσοι ασχολούνται με το άθλημα το αγαπάνε. Είναι η ζωή τους, το μεράκι τους», υπογραμμίζει ο κ. Βλάχος και μαζί του συμφώνησε και ο Χάρης Παυλίδης, προπονητής των γυναικών του Ολυμπιακού: «Κύριο προσόν είναι η τεχνογνωσία των προπονητών. Δουλεύουν επαγγελματικά και αμείβονται ερασιτεχνικά».

Το ασημένιο μετάλλιο των ανδρών ήρθε να αναδείξει την «άνοιξη» του αθλήματος και να στρέψει την προσοχή του κοινού σε αυτό. «Εάν κατασκευαστούν κάποιες νέες πισίνες θα πετύχουμε περισσότερα, γιατί θα μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερο όγκο προπόνησης. Με αυτές τις αντίξοες συνθήκες που δουλεύουμε, αυτά που έχει καταφέρει το ελληνικό πόλο αποτελούν ένα θαύμα», τόνισε ο Χάρης Παυλίδης.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή