Εκτός Κυπέλλου έμειναν οι Αστέρας Τρ. και ΠΑΣ

Εκτός Κυπέλλου έμειναν οι Αστέρας Τρ. και ΠΑΣ

Με διπλή… κανονιά μπήκαν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 στο Κύπελλο, με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΣ Γιάννινα να αποχαιρετούν από νωρίς τα… όπλα και τη διοργάνωση.

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διπλή… κανονιά μπήκαν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 στο Κύπελλο, με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΣ Γιάννινα να αποχαιρετούν από νωρίς τα… όπλα και τη διοργάνωση. Ηταν οι πρώτες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας που μπήκαν στον χορό και βγήκαν από την αρχή νοκ άουτ, θύματα αμφότερες ομάδων μικρότερου κυβισμού, που ναι μεν δεν έχουν ξεκινήσει το πρωτάθλημά τους για να έχουν ρυθμό, αλλά αξιοποίησαν το πάθος και τη δύναμη της έδρας τους. Ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκε 1-0 από τον Λεβαδειακό με γκολ-μαχαιριά από κεφαλιά του Νίκα στο 96΄ (οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Πολέτο στο 22΄, ήταν καλύτεροι και άξιζαν απόλυτα τη νίκη), ενώ ο ΠΑΣ αποκλείστηκε από τη Λάρισα, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την άσπρη βούλα του πέναλτι.  

Απόντος του VAR σ’ αυτή τη φάση της διοργάνωσης, το 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα στο «Αλκαζάρ» διαμορφώθηκε από δύο λάθη του διαιτητή Παπαπέτρου και εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Μαυρία στο 52΄ (ήταν ανύπαρκτο, ο Γκαρντάφσκι απέκρουσε με το… σαγόνι πάνω στη γραμμή και όχι με το χέρι, παίρνοντας άδικα κόκκινη κάρτα) και του Κάργα στο 60΄ (ανύπαρκτο κι αυτό, η ανατροπή του Περέα έγινε εκτός περιοχής), χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος της παράτασης. Η λύση δόθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, όπου, πιο εύστοχοι, οι «βυσσινί» προκρίθηκαν με 3-1. Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι δύο ομάδες εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία. Από την άσπρη βούλα κρίθηκε και ο τρίτος χθεσινός αγώνας, όπου η Καρδίτσα νίκησε εντός έδρας την Καλλιθέα 5-4 στα πέναλτι, έπειτα από ένα άσφαιρο 0-0 σε 120 λεπτά αγώνα.  

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Παπα-πέτρου στη Λάρισα, που καταλόγισε δύο ανύπαρκτα πέναλτι και άφησε τα Γιάννινα με 10 παίκτες.

Το κυρίως μενού της 5ης φάσης του Κυπέλλου σερβίρεται σήμερα, με έξι αγώνες και κερασάκι στην τούρτα τη μονομαχία Ατρομήτου – Παναθηναϊκού (το μοναδικό ζευγάρι που η κληρωτίδα έβγαλε αντιπάλους ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1). Κι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, αυτό το ματς είναι οριακό και για τους δύο, καθώς όποιος βιώσει έναν πρόωρο αποκλεισμό θα έχει ένα βουνό να διαβεί: οι Περιστεριώτες παραμένουν χωρίς νίκη ουραγοί στο πρωτάθλημα και ψάχνουν από κάπου να πιαστούν, ενώ οι «πράσινοι», μετά την ήττα τους στην Τρίπολη, έχουν να ξορκίσουν τα φαντάσματα μακριά από τη «Λεωφόρο», όπου μετρούν 11 συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη από τον Φεβρουάριο! Ο Γιοβάνοβιτς άφησε εκτός τους ανέτοιμους Μακέντα και Λούντκβιστ, ενώ ο Παράσχος δεν υπολογίζει τους Κλωναρίδη, Σπιριντόνοβιτς και Μουνίθ.

Το σημερινό πρόγραμμα: 14.00 Λευκίμμη – Αγ. Νικόλαος, 15.00 Ξάνθη – Ιωνικός, 15.00 Ηλιούπολη – Λαμία, 17.15 Πανσερραϊκός – Βόλος, 19.00 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, 21.30 Παναχαϊκή – Παναιτωλικός. Ολοι οι αγώνες είναι νοκ άουτ.

• Επειτα από συμφωνία που έκλεισε χθες το μεσημέρι, η Cosmote TV απέκτησε τα δικαιώματα του Κυπέλλου έναντι 1.650.000 ευρώ (400.000 περισσότερα από πέρυσι) και έτσι τα περισσότερα παιχνίδια αυτής της φάσης θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή