Σούπερ Λιγκ 2: Ένα φιάσκο χωρίς τέλος…

Σούπερ Λιγκ 2: Ένα φιάσκο χωρίς τέλος…

Ο Νοέμβριος μπήκε και η Σούπερ Λιγκ 2 αδυνατεί να βρεθεί στη σέντρα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι περίμεναν πως το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου θα υπήρχε σέντρα στη Σούπερ Λιγκ 2 έχασαν κι αυτό το στοίχημα…

Η μοναδική επαγγελματική κατηγορία σε όλη την Ευρώπη που δεν έχει ακόμη κάνει σέντρα, Νοέμβριο μήνα, η μοναδική Λίγκα στην οποία οι προσθαφαιρέσεις στις ομάδες που συμμετέχουν είναι καθημερινές, το μοναδικό πρωτάθλημα που εξαρτάται από δικαστικές αποφάσεις και «εκλιπαρεί» για λίγο παραπάνω κρατικό χρήμα μέσω της ΕΡΤ πήρε ακόμη μία μετάθεση. Χθες έγινε εκ νέου κλήρωση, καθώς η δικαίωση της Ζακύνθου στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ την Παρασκευή το βράδυ προκάλεσε αλυσιδωτές εξελίξεις. Οι ομάδες από 32 έγιναν 33 και εν συνεχεία 34 με την προσθήκη της νησιωτικής ΠΑΕ και της Καβάλας, και η φετινή αναβολή… Νο6, μόλις τρεις ώρες πριν από την προγραμματισμένη πρεμιέρα, πραγματοποιήθηκε.

Οι έξι αναβολές, τα σοβαρά προβλήματα και ο μεγαλοϊδεατισμός της πολιτείας που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Μέσα σε αυτήν τη χαοτική κατάσταση, γεγονός είναι επίσης πως το σχέδιο της πολιτείας για μια μεγάλη αναδιαρθρωμένη επαγγελματική κατηγορία, χωρισμένη σε δύο ομίλους, απέτυχε παταγωδώς. Η ΕΕΑ, που θα λειτουργούσε ως ασφαλιστική δικλίδα ως προς τα κριτήρια συμμετοχής των ΠΑΕ, ακυρώθηκε στην πράξη από τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Με την ελπίδα πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (6-7/11) θα υπάρξει σέντρα, πλέον οι όμιλοι απαρτίζονται από 17 ομάδες. Η Ζάκυνθος τοποθετήθηκε στον Νότιο όμιλο και η Καβάλα στον Βόρειο. Δεν είναι βέβαιο όμως αν θα καταφέρουν να αγωνιστούν, καθώς δεν διαθέτουν ικανό αριθμό επαγγελματικών συμβολαίων. Μέσω της ΕΠΟ θα επιδιώξουν να μετατρέψουν τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές τους σε επαγγελματίες, κάτι για το οποίο απαιτείται ειδική άδεια από FIFA – UEFA. Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να αναβληθούν τα τρία πρώτα παιχνίδια τους. Αν δεν πάρουν τη σχετική άδεια, βάσει ΚΑΠ θα μηδενιστούν και μοιραία θα αποβληθούν από το πρωτάθλημα.

Η νέα κλήρωση της ΣΛ2 ανέδειξε ντέρμπι των β΄ ομάδων Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ την 1η αγωνιστική. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Βόρειος όμιλος: Απόλλων Λ. – Τρίκαλα, Ολυμπιακός Β΄ – ΠΑΟΚ Β΄, Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Β., Ηρακλής – Νίκη Β., Βέροια – Αλμωπός,  Απόλλων Πόντου – Καβάλα, Αναγέννηση Κ. – Θεσπρωτός, Πιερικός – Ξάνθη, Ρεπό: ΑΕΛ. Νότιος όμιλος: Καλλιθέα – Ζάκυνθος, Αιγάλεω – Χανιά, Ηρόδοτος – Διαγόρας, Λεβαδειακός – Αστέρας Βλ., Ρόδος – Εργοτέλης, Επισκοπή – Α.Ε. Καραϊσκάκης, Κηφισιά – ΠΑΟ Β΄, ΑΕΚ Β΄ – Καλαμάτα, Ρεπό: Ο.Φ. Ιεράπετρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή