Πλήρωσε για μία ακόμη φορά τα «παράθυρα» η Εθνική

Πλήρωσε για μία ακόμη φορά τα «παράθυρα» η Εθνική

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά η… εγκυμονούσα νύφη δεν γεννά ανησυχίες για την πορεία της Εθνικής μας (με σύνθεση ανάγκης λόγω Ευρωλίγκας) στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ, παρά την ήττα με 78-69 από τη Μεγάλη Βρετανία στο Νιούκαστλ, την πρώτη από το μακρινό 1984 (106-104) στο Παρίσι. Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει πρόκριση των 3 εκ των 4 ομάδων του ομίλου μας (Τουρκία και Λευκορωσία οι άλλες δύο) στην επόμενη φάση κι αυτή η άνεση επιτρέπει στην ομάδα μας να προχωρήσει χωρίς φαντάσματα, αρκεί να μην πάθει κι άλλα «μπλακ άουτ» σαν κι αυτό που τη βύθισε ξαφνικά στο σκοτάδι όταν όλα έδειχναν μια εύκολη επικράτηση.

Η «γαλανόλευκη» στο χθεσινό «παράθυρο» προηγήθηκε με +14 (36-50) στο 23΄, αλλά γύρισε ξαφνικά ο διακόπτης και ήλθε η κατάρρευση. Με ηγέτη τον «δικό» μας Οκερέαφορ και ένα σερί 25-7 σε 9 λεπτά οι πεισματάρηδες Βρετανοί επέστρεψαν στο παιχνίδι και με ένα δεύτερο σερί 12-3 ξέφυγαν στο +13 (73-60) στο 35΄, αφήνοντας χωρίς αντίκρισμα την απέλπιδα προσπάθεια της Εθνικής μας για μια θεαματική ανατροπή μόλις βγήκε από τη χειμερία νάρκη. Στο κυριακάτικο παιχνίδι με τη Λευκορωσία, στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να επιστρέψει στον πάγκο (αντί του Σάββα Καμπερίδη) ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, που έμεινε Ελλάδα λόγω κορωνοϊού.

Μεγάλη Βρετανία: Ολασένι 13, Γουίλιαμς 3, Οκερέαφορ 19 (4/4 τρίπ.), Νέλσον 10, Φίλιπ 16, Χάμιλτον 8, Μόκφορντ 4, Κλαρκ 2, Μπίγκμπι-Γουίλιαμς 2, Ογκουνλέγε.

Ελλάδα: Κατσίβελης 5, Αγραβάνης 19 (5/9 δίπ., 1/2 τρίπ., 8 ριμπ.), Μουράτος 4, Γιαννόπουλος 2, Σαλούστρος 3, Ρογκαβόπουλος 6 (9 ριμπ.), Χρυσικόπουλος, Καββαδάς 4, Κακλαμανάκης 3, Γόντικας 4, Γκίκας 14 (4/9 τρίπ.), Λούντζης 5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή