Σούπερ Λιγκ 1: Άνοιξαν οι παλιές πληγές…

Σούπερ Λιγκ 1: Άνοιξαν οι παλιές πληγές…

Θλιβερά γεγονότα στην Τούμπα, σε περιπέτειες μπήκε ξανά ο ΠΑΟΚ

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οποιος ευχήθηκε το ελληνικό πρωτάθλημα να γίνει σαν το γαλλικό, σίγουρα δεν είχε κατά νου εικόνες σαν κι αυτήν της εισβολής των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, που έχουν γίνει ρουτίνα φέτος στη Γαλλία, με τους ειδικούς να τις αποδίδουν κυρίως στο ξέσπασμα των φιλάθλων λόγω των περιορισμών που προκαλεί η πανδημία.

Τέτοιες… συνήθειες υπήρχαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο πολύ πριν από την εμφάνιση της COVID-19 και τις είχαμε ξεχάσει μόνο και μόνο επειδή απαγορευόταν μέχρι πρότινος η είσοδος στα γήπεδα. Τώρα που άνοιξαν οι πόρτες, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έκλεψαν την παράσταση από τους ποδοσφαιριστές, με το επεισοδιακό «ντου» που έκαναν στις καθυστερήσεις του ντέρμπι της Τούμπας, με αφορμή τη διαγραφόμενη νίκη του Αρη που είχε το προβάδισμα με 1-0.  

Η 40λεπτη διακοπή ήταν αναγκαίο κακό μέχρι να αδειάσουν οι εξέδρες για να κρίνει ο διαιτητής με βάση τον νέο κανονισμό ότι είναι ασφαλές να ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Η εξέλιξη αυτή έσωσε τον ΠΑΟΚ από μηδενισμό (ήττα με 3-0) και αφαίρεση ενός βαθμού αντί για -3 όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι σε περίπτωση οριστικής διακοπής, αλλά όχι και από τον κίνδυνο τιμωρίας της Τούμπας με 2-4 αγωνιστικές, συν ένα βαρύ πρόστιμο 50-250 χιλ. ευρώ.

Η αστυνομία συνέλαβε 4 «εισβολείς» που παραπέμπονται σε δίκη με σοβαρές κατηγορίες, ενώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εγκαλείται και επειδή οι τρεις απ’ αυτούς δεν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού, γεγονός που θα επιφέρει πρόσθετες κυρώσεις λόγω παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου με τη μη διεξαγωγή των προβλεπόμενων ελέγχων.  

Η ένταση στην Τούμπα είχε άλλη μία θλιβερή συνέπεια, καθώς αποχωρώντας από το γήπεδο ένας 45χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ υπέστη ανακοπή και έχασε τη μάχη για τη ζωή. Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Αρη ήταν όαση μέσα στη δίνη της αμμοθύελλας και αποδεικνύει ότι όποιος κρατάει καθαρό το μυαλό του στις δυσκολίες και τις εντάσεις, βρίσκει τρόπο να σταθεί στα πόδια του κάθε φορά που γλιστράει.

Ο Αρης πήγε στην Τούμπα προερχόμενος από το βαρύ 0-5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά με την ψυχραιμία που αντέδρασε ως οργανισμός, βοήθησε να βάλει τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη.  

Το τέλος της 11ης αγωνιστικής βρήκε τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στην ίδια θέση με την αφετηρία της, με τη διαφορά τους να παραμένει στους έξι βαθμούς, χάρη στις νίκες που πέτυχαν και οι δύο με παρόμοιο τρόπο: οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 τον Βόλο στο Φάληρο με γκολ στο 91΄, ενώ η «Ενωση» επικράτησε με το ίδιο σκορ στα Γιάννινα,  σκοράροντας στο 90΄!   

Ποινή από 2 έως 4 αγωνιστικών, συν βαρύ πρόστιμο, περιμένει τον «Δικέφαλο», που εγκαλείται και επειδή οι τρεις συλληφθέντες οπαδοί δεν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Με ανάλογο σενάριο κρατήθηκε και ο ΟΦΗ στην 4η θέση της βαθμολογίας. Με γκολ – πέναλτι στο 88΄ οι Κρητικοί νίκησαν 2-1 τον Ιωνικό στο Ηράκλειο και διατηρήθηκαν έναν βαθμό μπροστά από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έκανε για πρώτη φορά δύο νίκες στη σειρά στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-0 του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο.

Διάψευση για Χουάνκαρ

Οι «πράσινοι» διέψευσαν δημοσιεύματα περί επέκτασης του συμβολαίου του Χουάνκαρ, με την υποσημείωση ότι υπάρχει μεν καλή διάθεση από τις δύο πλευρές, όχι όμως διαπραγματεύσεις και συμφωνία. Διέψευσαν, επίσης, δημοσιεύματα περί πρότασης της Ανόρθωσης για τον Σάντσες.   

Την πιο χορταστική νίκη της αγωνιστικής πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, επικρατώντας 6-2 του Ατρομήτου, ενώ στη μάχη της ουράς το σβηστό 0-0 στο παιχνίδι Απόλλων – Λαμία δίνει πλεονέκτημα στους φιλοξενουμένους.

Ωρα Κυπέλλου

Μέχρι την επόμενη αγωνιστική, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» του Κυπέλλου, που θα διεξαχθούν αύριο και την Πέμπτη – όλα με Ελληνες διαιτητές και υπεύθυνους VAR, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή