Από τον δύσκολο δρόμο και ο ΠΑΟΚ

Από τον δύσκολο δρόμο και ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έκανε το… καθήκον του  απέναντι στη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ, νίκησε στην Τούμπα με 2-0 και σε συνδυασμό με την επικράτηση της Κοπεγχάγης επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας με το ίδιο σκορ, εξασφάλισε την πρόκρισή του στη νοκ άουτ φάση του Conference League.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ έκανε το… καθήκον του  απέναντι στη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ, νίκησε στην Τούμπα με 2-0 και σε συνδυασμό με την επικράτηση της Κοπεγχάγης επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας με το ίδιο σκορ, εξασφάλισε την πρόκρισή του στη νοκ άουτ φάση του Conference League. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μία από τις ομάδες που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Europa League, με τις Σπάρτα Πράγας Αϊντχόβεν, Λέστερ, Φενερμπαχτσέ, Σέλτικ να είναι κάποιες εξ αυτών.

Μέχρι τον Φεβρουάριο, ωστόσο, οπότε και θα κληθεί ο ΠΑΟΚ να μετρήσει τις δυνάμεις του προς τους «16», αυτό που μένει να φανεί είναι αν το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό «βήμα» μπορεί να αποτελέσει μια νέα αρχή για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στις υποχρεώσεις του σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ευχή που εξέφρασε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Αλλωστε, η ομάδα το τελευταίο διάστημα έχει χάσει πολύτιμο έδαφος και η συμμετοχή της στην κλήρωση της Δευτέρας, στη Νιόν της Ελβετίας, μόνο με τονωτική ένεση μοιάζει.

Οι Θεσσαλονικείς, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (17΄ κεφαλιά Ζίβκοβιτς, 55΄ κεφαλιά Σβαμπ), αγωνιστικά δεν κόπιασαν, ωστόσο είδαν δύο τραυματισμούς να τους «πληγώνουν» σε μια χρονική στιγμή όπου τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα.  

Ο πρώτος του Ελ Καντουρί, ο οποίος στην προθέρμανση του αγώνα υπέστη τράβηγμα και τη θέση του πήρε ο Αουγκούστο, και ο δεύτερος του Τέιλορ, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και τον αντικατέστησε ο νεαρός Λύρατζης.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ (61΄ λ. τρ. Λύρατζης), Κρέσπο, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (74΄ Τσιγγάρας), Κούρτιτς, Μουργκ, Αουγκούστο (68΄ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (68΄ Ακπομ).

ΛINKΟΛΝ: Κόλεϊνγκ, Τοσκάνο, Τσιπολίνα, Λόπες, Σέρτζεντ, Ανόν, Γιαχάγια, Ρονάν (72΄ Καραγιέρο), Γουόκερ (65΄ Οκραν), Γκόμεζ, Μπρίτο (78΄ Αράιθα).

Η βαθμολογία:  Κοπεγχάγη 15,  ΠΑΟΚ 11, Σλόβαν Μπρατισλάβας 8, Λίνκολν 0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή