Σούπερ Λιγκ 1: Αυλαία ενός γύρου… ταχύτητας

Σούπερ Λιγκ 1: Αυλαία ενός γύρου… ταχύτητας

Η Σούπερ Λιγκ 1 έφτασε με... σπριντ στα μισά της και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθόρυβα κύλησε έως εδώ το πρωτάθλημα, αθόρυβα πέφτει και η αυλαία του α΄ γύρου του, με αλατοπίπερο ένα ακόμη συνεχόμενο ντέρμπι μεταξύ ομάδων του Big 5. Παρά την καθυστερημένη έναρξη της Σούπερ Λιγκ 1, τα κενά καλύφθηκαν με εμβόλιμες αγωνιστικές και η ροή των πραγμάτων κυλάει πλέον σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, που προβλέπει άμεση συνέχεια του β΄ γύρου: πριν κλείσει το 2021 θα διεξαχθούν δύο ακόμα αγωνιστικές, η πρώτη στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και η δεύτερη το επόμενο Σαββατοκύριακο, που είναι και το τελευταίο πριν από την εορταστική διακοπή έως τις 4-5 Ιανουαρίου. Την τελευταία πινελιά της χρονιάς που φεύγει, θα τη δώσει πάντως το Κύπελλο και όχι το πρωτάθλημα, με τους αγώνες ρεβάνς της 6ης φάσης του στο διήμερο 22-23 Δεκεμβρίου.

Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής είναι το αυριανό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αρη, των δύο ομάδων που βρίσκονται βαθμολογικά στα… άκρα των πλέι οφ (η 1η με την 6η), αλλά στην ουσία είναι μια αναμέτρηση του πρώτου με τον τρίτο, εάν υπολογίσουμε μόνο τους κερδισμένους βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις εδώ και πολλά χρόνια, με την τελευταία ήττα του να χρονολογείται από τον Απρίλη του 2010. Ενα διάστημα μέτρησε 9 συνεχόμενες νίκες, με το συνολικό του ρεκόρ από το 2010 να είναι 16-4-0 σε όλες τις διοργανώσεις. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, επέστρεψαν τσαλακωμένοι από το Βέλγιο όπου έκαναν μια πολύ κακή εμφάνιση, ενώ οι Θεσσαλονικείς διανύουν περίοδο φόρμας.

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αρη ξεχωρίζει στη 13η αγωνιστική, ενώ η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην Τρίπολη.

Ο έτερος Ευρωπαίος, ΠΑΟΚ, έχει θεωρητικά εύκολο παιχνίδι στην Τούμπα με αντίπαλο τη Λαμία, ενώ η ΑΕΚ που κυνηγάει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό από απόσταση 6 β., έχει ψηλό εκτός έδρας εμπόδιο κόντρα στον πάντα αξιόμαχο (αλλά συχνά ηττημένο στις λεπτομέρειες) Αστέρα Τρίπολης. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα τον Ατρόμητο που ξεκόλλησε έπειτα από καιρό από την τελευταία θέση, με τη φιλοδοξία να αρχίσει απ’ αυτό το παιχνίδι μια βαθμολογική αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενος το σχετικό βατό πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών. Στα όρια των πλέι οφ, ο (προβληματικός τελευταία και με υπηρεσιακό προπονητή) Βόλος φιλοξενεί τα Γιάννινα που αθόρυβα έφτασαν τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση, ενώ στη μάχη για την παραμονή, ο ουραγός Απόλλων υποδέχεται τον ΟΦΗ και ο Παναιτωλικός τον Ιωνικό.  

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (13η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 Παναθηναϊκός – Ατρόμητος (CS3HD), 17.15 ΠΑΣ – Βόλος (ΝS2HD), 19.30 Αστέρας – ΑΕΚ (NS PRIME), 19.30 Παναιτωλικός – Ιωνικός (CS2HD), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Απόλλων – ΟΦΗ (CS1HD), 17.15 ΠΑΟΚ – Λαμία (ΝS2HD), 19.30 Ολυμπιακός – Αρης (NS PRIME). Η βαθμολογία (12 αγώνες): Ολυμπιακός 32, ΑΕΚ 26, ΠΑΣ Γιάννινα 19, ΠΑΟΚ 19, ΟΦΗ 18, Αρης 17, Παναθηναϊκός 17, Βόλος 14, Αστέρας Τρίπολης 13, Ιωνικός 13, Παναιτωλικός 11, Λαμία 10, Ατρόμητος 9, Απόλλων Σμύρνης 7 (σημ.: ο Αρης έχει -6 βαθμούς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή