Σούπερ Λιγκ 1: Σασπένς χωρίς… ντέρμπι

Σούπερ Λιγκ 1: Σασπένς χωρίς… ντέρμπι

Σημαντικές μάχες στη «ζώνη» της Ευρώπης αλλά και της παραμονής

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχει κλασικό ντέρμπι η 15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 όπως όλες οι προηγούμενες, έχει όμως σημαντικά παιχνίδια με ορίζοντα την Ευρώπη, μια κομβική αναμέτρηση στη μάχη της παραμονής και έναν αγώνα (Βόλος – Απόλλων Σμύρνης) που αναβλήθηκε λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού στη φιλοξενούμενη ομάδα. Εν ολίγοις, δεν είναι μια λαμπερή, είναι όμως μια ενδιαφέρουσα και καθοριστική αγωνιστική, με χαρακτηριστικό ότι ενώ έχουν οριστεί μόνο Ελληνες διαιτητές, σε τέσσερα γήπεδα (Λεωφόρο, Τούμπα, Χαριλάου, Αγρίνιο) ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ επέλεξε ξένους υπεύθυνους για το VAR.  

Μετρώντας μόλις δύο ισοπαλίες (με 0-0 στο γήπεδό του αμφότερες) έως τώρα, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός μοιάζει να έχει εύκολο έργο απέναντι στη Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά αυτό ίσως διαψευστεί απέναντι σε μια ομάδα που άγγιξε την έκπληξη την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα και έκανε εξαιρετικό παιχνίδι την Τετάρτη με τον Βόλο. Ματς με παγίδες έχει και η ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται τη Δευτέρα τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και θα χρειαστεί προσοχή για να αποφύγει νέες απώλειες που θα ανοίξουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά της από την κορυφή.

Στα άλλα τρία παιχνίδια του προγράμματος που έχουν επίκεντρο τη μάχη για την Ευρώπη, φαβορί σε όλα προβάλλουν οι γηπεδούχοι, αλλά δεν θα θεωρηθεί έκπληξη εάν οι φιλοξενούμενοι φύγουν με θετικό αποτέλεσμα. Το πιο ενδιαφέρον είναι αυτό στη Λεωφόρο, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον… κακό του δαίμονα, ΠΑΣ Γιάννινα, και είναι υποχρεωμένος να τον νικήσει για να τον προσπεράσει και να μπει σε πιο καθαρή τροχιά Ευρώπης. Τέτοια νίκη επί του ΠΑΣ πέτυχε ο ΠΑΟΚ την περασμένη Τετάρτη και με προίκα αυτό το αγχολυτικό 0-4 υποδέχεται στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος κάνει μεγάλη προσπάθεια για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να διεκδικήσει πιο δυναμικά μια θέση στα πλέι οφ.  

Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον… κακό του δαίμονα, ΠΑΣ Γιάννινα, θέλοντας να τον νικήσει για να τον προσπεράσει.

Τον ίδιο στόχο έχει και ο Αρης που φιλοξενεί τον Ιωνικό στο «Κλ. Βικελίδης» και θέλει μόνο νίκη για να κρατηθεί κοντά ή μέσα στην πρώτη εξάδα, σε μια εποχή που οι εμφανίσεις του θυμίζουν σκωτσέζικο ντους και δεν γεννούν σιγουριά, ειδικά στην έδρα του. Πολύ καθοριστικό παιχνίδι με φόντο την παραμονή είναι το αποψινό Παναιτωλικός – Ατρόμητος, με τους γηπεδούχους να σηκώνουν πολλή σκόνη με τις διαμαρτυρίες τους για τον ορισμό του διαιτητή Ευαγγέλου. «Ασκεί πίεση στον διαιτητή, ναρκοθετεί την ομαλή έκβαση του αγώνα», ήταν η απάντηση της ομάδας του Περιστερίου.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (15η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 19.30 Παναιτωλικός – Ατρόμητος (CS2HD), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Ολυμπιακός – Λαμία (NS PRIME), 19.30 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (NS PRIME), 19.30 Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (CS1HD), ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.30 ΑΕΚ – ΟΦΗ (CS1HD),19.30 Αρης – Ιωνικός. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (14 αγώνες): Ολυμπιακός 38, ΑΕΚ 30, ΠΑΟΚ 25, ΠΑΣ Γιάννινα 22, Παναθηναϊκός 20 (13 αγ.), ΟΦΗ 19 (13 αγ.), Αρης 18, Αστέρας Τρίπολης 17, Βόλος 15, Ιωνικός 14, Παναιτωλικός 12, Λαμία 11, Ατρόμητος 9, Απόλλων Σμύρνης 7 (12 αγ.). ΣΗΜ.: Ο Αρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή