Ευρωλίγκα: Μεγάλο φινάλε με το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού σήμερα στο ΟΑΚΑ

Ευρωλίγκα: Μεγάλο φινάλε με το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού σήμερα στο ΟΑΚΑ

Το καλύτερο για το… τέλος άφησε το 2021 στους Ελληνες φιλάθλους. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κλείνουν τη χρονιά με το κλασικό τους ντέρμπι, που θα έχει ευρωπαϊκό αποτύπωμα.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλύτερο για το… τέλος άφησε το 2021 στους Ελληνες φιλάθλους. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κλείνουν τη χρονιά με το κλασικό τους ντέρμπι, που θα έχει ευρωπαϊκό αποτύπωμα. Ο πρώτος γύρος της Ευρωλίγκας ολοκληρώνεται και οι δύο «αιώνιοι» με την αποψινή μονομαχία τους στο ΟΑΚΑ (21.00) στοχεύουν σε διαφορετικά «θέλω», έχοντας όμως ως προτεραιότητα το γόητρο. Κυρίως οι «πράσινοι», που μπορεί να έχουν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στη διοργάνωση (4-12) αλλά η προ μηνών νίκη τους μέσα στο ΣΕΦ για την Basket League αποδεικνύει πως σε τέτοια παιχνίδια αυτά που μετράνε είναι το πάθος και η θέληση.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως δεν υπήρξε περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού, πέραν των δύο (ένας αθλητής και ένα μέλος του σταφ) που γνωστοποιήθηκαν την Τρίτη. Τα επαναληπτικά τεστ που έγιναν χθες Τετάρτη βγήκαν αρνητικά και αν δεν υπάρξει κάποια νέα αρνητική εξέλιξη στα σημερινά που θα γίνουν, ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά.

 Ο Δημήτρης Πρίφτης προβληματίζεται για την απουσία του παίκτη που είχε συμβάλει σημαντικά στη νίκη στο ΣΕΦ. «Σκοπός μας, όσοι είμαστε υγιείς να παίξουμε πολύ δυνατά έχοντας ανταγωνιστικό πρόσωπο. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Δεν έχει σημασία τι έγινε στο ματς του πρωταθλήματος», τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού. Ταυτόχρονα, όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ, εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια.

Ο Ολυμπιακός θέλει το αποψινό ματς να είναι το επιστέγασμα της εξαιρετικής πορείας του στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκα (11-5), που τον βρίσκει στην 3η θέση. «Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε σαν ένα παιχνίδι του προγράμματος, το οποίο δίνει δύο βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός παίζει ζώνη και τη χρησιμοποιεί αρκετά», ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος ζήτησε καλύτερη άμυνα πάνω στους Νέντοβιτς και Μέικον.

Τα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια της Ευρωλίγκας, που έχει αρχίσει να πλήττεται και πάλι από την COVID-19 είναι: Ζενίτ – Μακάμπι, Μπάγερν – Μπασκόνια, Βιλερμπάν – Φενέρ. Το προγραμματισμένο για χθες Ζαλγκίρις – Μιλάνο αναβλήθηκε λόγω των έξι κρουσμάτων στην ιταλική ομάδα, ενώ στον «αέρα» ήταν μέχρι αργά χθες το απόγευμα και η αναμέτρηση της Ρεάλ με την ΤΣΣΚΑ αφού έξι Μαδριλένοι παίκτες διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή