Σούπερ Λιγκ 1: Με το δεξί ΠΑΣ και Αστέρας

Σούπερ Λιγκ 1: Με το δεξί ΠΑΣ και Αστέρας

Νίκησαν με 1-0 τον Ιωνικό και τον ΟΦΗ, αντίστοιχα, για τη 16η αγωνιστική

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί τρία συνεχόμενα χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ποδαρικό με το… αριστερό στο ξεκίνημα κάθε έτους. Φέτος, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία του 2022, οι Ηπειρώτες του Ηρακλή Μεταξά… έσπασαν το ρόδι, νικώντας με 1-0 τον Ιωνικό στους «Ζωσιμάδες» και μπήκαν εκ νέου σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Παρά το γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες είχαν να διαχειριστούν πολλά κρούσματα κορωνοϊού και πολλές απουσίες στη σύνθεσή τους (μόλις 15 παίκτες στην αποστολή), οι νικητές μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, «έψαξαν» το γκολ και το βρήκαν με τον Περέα στο 51΄. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΣ που αποκάλυψε πως λόγω COVID-19 «σε έναν παίκτη βρήκαμε πρόβλημα στην καρδιά και τον αφήσαμε εκτός, και σε άλλον, ο οποίος με δική του πρωτοβουλία έκανε ατομικό, του έτρεχε αίμα από τη μύτη».

Μετά το γκολ των γηπεδούχων, ο Ιωνικός, που γνώρισε την τρίτη σερί ήττα του, είχε την υπεροχή, όχι όμως και τις ευκαιρίες για την ισοφάριση, πλην αυτής του Λένις στο 56΄ που πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Στην Τρίπολη, ο Αστέρας επικράτησε επίσης με 1-0 του ΟΦΗ και μπήκε για τα καλά στη μάχη για την εξάδα πλησιάζοντας τους Κρητικούς στους δύο πόντους. Οι Αρκάδες αξιοποίησαν το πρώτο ημίχρονο, όπου ήταν καλύτεροι, και με ένα γκολ του Ριέρα στο 38΄ κατάφεραν να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Ο ΟΦΗ, που έχασε το εκτός έδρας αήττητο, είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 61΄, όταν το σουτ του Λάμπρου χτύπησε στο δοκάρι, ενώ δοκάρι είχαν στις καθυστερήσεις του αγώνα και οι γηπεδούχοι με τον Αλβαρες.

Η βαθμολογία (15 αγώνες): Ολυμπιακός 41, ΑΕΚ 30, ΠΑΟΚ 28, ΠΑΣ Γιάννινα 25 (16 αγ.), Παναθηναϊκός 23 (14 αγ.), ΟΦΗ 22, Αρης 21, Αστέρας Τρίπολης 20 (16 αγ.), Παναιτωλικός 15, Βόλος 15 (14 αγ.), Ιωνικός 14 (16 αγ.), Λαμία 11, Ατρόμητος 9, Απόλλων Σμύρνης 7 (12 αγ.). ΣΗΜ.: Ο Αρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή