Παγκόσμιο κλειστό στίβου: Στη μάχη από σήμερα η Ελλάδα

Παγκόσμιο κλειστό στίβου: Στη μάχη από σήμερα η Ελλάδα

Με ένα «γαλανόλευκο» μετάλλιο αναμένεται να αρχίσει για τη χώρα μας το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ξεκινάει σήμερα στο Βελιγράδι.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα «γαλανόλευκο» μετάλλιο αναμένεται να αρχίσει για τη χώρα μας το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ξεκινάει σήμερα στο Βελιγράδι. Ο Μίλτος Τεντόγλου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το βράδυ (20.05, ΕΡΤ3) θα προσπαθήσει να κάνει το άλμα που θα του χαρίσει τη διάκριση που λείπει από τη συλλογή του.

Από ελληνικής πλευράς η πρώτη που θα μπει στη «Σταρκ Αρένα» (11.15) θα είναι η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που θα πάρει μέρος στους προκριματικούς των 60 μ. Βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και υπάρχουν πολλές ελπίδες για πρόκριση στους ημιτελικούς. Θα ακολουθήσουν η Ειρήνη Βασιλείου (400 μ.) και ο Νίκος Ανδρικόπουλος (τριπλούν). Ο νεαρός τριπλουνίστας, ο οποίος προπονείται με τον Γκεόργκι Πομάσκι, στην πρώτη του εμφάνιση στη διοργάνωση θα επιδιώξει μία καλή εμφάνιση.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ανήμερα των γενεθλίων του, μετέχει στον τελικό του μήκους. Θα μπει στην «Αρένα» ως φαβορί σε έναν αγώνα όπου θα πάρουν μέρος 16 άλτες. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης έχει καλύτερη φετινή επίδοση τα 8,25 μ. Ο βασικότερος αντίπαλός του αναμένεται να είναι ο Τόμπιας Μόντλερ που είχε άλμα στα 8,23 μ. Καλές επιδόσεις διαθέτουν και οι Τζάριοτ Λάσον (8,19 μ.) και Μάρκιους Ντένι (8,17 μ.).

«Στον αγώνα μετέχουν 16 ικανά παιδιά. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το μέγιστο και από εκεί και πέρα θα φανεί στο τέλος του αγώνα. Επικεντρωνόμαστε σε εμάς και όχι στο τι μπορούν να κάνουν οι άλλοι. Βλέπω ότι ο Μίλτος μετά τους Ολυμπιακούς έχει περισσότερη όρεξη και μεγαλύτερα κίνητρα για να πετύχει επιπλέον πράγματα», δήλωσε ο Γκεόργκι Πομάσκι, προπονητής του ολυμπιονίκη. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 372 αθλητές και 308 αθλήτριες από 137 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή