Ο βασιλιάς στίβος είναι… ημίγυμνος

Ο βασιλιάς στίβος είναι… ημίγυμνος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και η απουσία από αυτό της Κατερίνας Στεφανίδη και του Εμμανουήλ Καραλή αποκάλυψαν την αλήθεια για τον ελληνικό στίβο. Μια αλήθεια που πολλοί γνωρίζουν, αλλά ελάχιστοι τολμούν να ομολογήσουν δημοσίως: ο βασιλιάς είναι… ημίγυμνος. Ναι, υπάρχουν αθλητές υψηλού επιπέδου. Αλλά πολύ λίγοι, πλέον. Ναι, υπάρχουν ταλαντούχοι νέοι. Αλλά από αυτούς, όπως έχει δείξει το παρελθόν, απώτερο και πρόσφατο, πολλοί λίγοι θα εξελιχθούν. Ναι, πολλά παιδιά ασχολούνται με τον στίβο, αλλά τα περισσότερα έως τα 18 τους. Προέχουν οι σπουδές και ο βιοπορισμός.

Αλλά παρατηρείται και διοικητική αταξία. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, προχωρεί, έστω και με δειλά βήματα, προς την αλλαγή στον τρόπο διοίκησης, μη διστάζοντας να δυσαρεστήσει συνεργάτες της. Τούτο, όμως, προκαλεί αντιδράσεις σε όσους είχαν συνηθίσει διαφορετικά.

Από την πλευρά της αντιπολιτευόμενης παράταξης, «Αναγέννηση», τα μέλη της οποίας ευαγγελίζονταν να φέρουν το νέο στη συνολική λειτουργία της ιστορικής ομοσπονδίας, διαπιστώνουμε αλληλοσπαραγμό, αποχωρήσεις και διαγραφές, που θυμίζουν το «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος». Συγγνώμη, παράταξης. Αφορμή αποτελούν η αυριανή γενική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ. Η αιτία, ωστόσο, βρίσκεται στην επιθυμία κάποιων να ποδηγετήσουν το αθλητικό κίνημα, το οποίο πολιορκούν όπως ο Αννίβας τη Ρώμη, από την πολιορκία της οποίας έμεινε η περίφημη φράση, Hanibal ante portas: «ο Αννίβας προ των πυλών».

Αν, όμως, όσοι ισχυρίζονται πως αγαπούν τον στίβο, το εννοούν, οφείλουν ν’ αφήσουν κατά μέρος ίντριγκες και προσωπικές φιλοδοξίες, να ομονοήσουν και να συνεργασθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή