Οπαδική βία: Τα εξαγγελθέντα «μέτρα» δεν θα λύσουν το πρόβλημα

Οπαδική βία: Τα εξαγγελθέντα «μέτρα» δεν θα λύσουν το πρόβλημα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μιχάλης Φιλόπουλος δολοφονήθηκε το 2007 μακριά από γήπεδο, σε συμπλοκή οπαδών πριν από αγώνα βόλεϊ γυναικών. Ο Αλκης Καμπανός το 2022 στον δρόμο. Ο Μιχάλης Κατσουρής πέρυσι εκτός γηπέδου. Ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, τον ∆εκέμβριο, μακριά από χώρο όπου διεξαγόταν παιχνίδι βόλεϊ ανδρών. Ο μοναδικός νεκρός εντός γηπέδου σε αναμέτρηση της Α΄ Εθνικής είναι ο Χαράλαμπος Μπλιώνας, που σκοτώθηκε από φωτοβολίδα το 1986. Και το δεύτερο –και τελευταίο έως τώρα, κι ελπίζουμε εσαεί– θύμα μέσα σε γήπεδο είναι ο Κώστας Κατσούλης, ο οποίος φονεύθηκε το 2014 σε αγώνα της Γ΄ Εθνικής ποδοσφαίρου.

Συνεπώς, η κυβέρνηση για να καταπολεμήσει την «οπαδική βία» –που, στην πραγματικότητα, έχει τις ρίζες της σε πολύ σοβαρά προβλήματα και όχι στο γκολ ή στο καλάθι– οφείλει να απαγορεύσει γενικά την κυκλοφορία των οπαδών και να λάβει μέτρα ανάλογα των όσων αναποτελεσματικών και παράλογων εξαγγέλθηκαν και για τους αγώνες απάντων των αθλημάτων όλων των κατηγοριών.

Γιατί αναποτελεσματικών και παράλογων; Διότι έχει αποδειχθεί ότι το «κεκλεισμένων των θυρών» δεν λύνει το πρόβλημα. Επιπλέον, το απίθανης επινόησης μέτρο να εισέρχονται στο γήπεδο μόνον οι διαθέτοντες «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο αποκλείει από την παρακολούθηση των αγώνων όσους δεν έχουν τέτοιο. Ναι, υπάρχουν και αυτοί.

Κάθε τόσο, έπειτα από κάποιο τραγικό συμβάν, εξαγγέλλονται μέτρα κατά της «οπαδικής βίας». Το ίδιο δεν έγινε και το 2022; Ε, και; Τι άλλαξε; Και τι θ’ αλλάξει και τώρα, αν προηγουμένως δεν αλλάξει η νοοτροπία παραγόντων και μερίδας του Τύπου; Και, βεβαίως, αν δεν λυθούν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα.

Φυσικά, περί εισαγωγής μαθήματος αθλητικής αγωγής στα σχολεία, ουδέν ακούσαμε. Οπως πάντα. Δυστυχώς…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή