Παναθηναϊκός: Επιστροφή Βόβορα, τέλος ο Αλβέρτης

Παναθηναϊκός: Επιστροφή Βόβορα, τέλος ο Αλβέρτης

Ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει έως το τέλος της περιόδου με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της ομάδας – Ο Πεδουλάκης αποφασίζει για το νέο «χτίσιμο».

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Γιώργο Βόβορα επέλεξε ο Αργύρης Πεδουλάκης για να βγάλει το «καράβι» του Παναθηναϊκού από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και να το επαναφέρει σε ήρεμα νερά, ακριβώς 465 ημέρες από το τέλος της πρώτης θητείας του ως Νο 1 στον πάγκο του. Ο 45χρονος τεχνικός ανδρώθηκε προπονητικά στον Παναθηναϊκό και έχει εξαιρετική σχέση με τον (μέντορά του) Πεδουλάκη, με τον οποίο έχει κοινές μπασκετικές καταβολές και φιλοσοφία. Υπήρξε άλλωστε στενός συνεργάτης του σε Παναθηναϊκό – Ούνικς Καζάν και με τις δικές του συστάσεις είχε πειστεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να τον εμπιστευθεί ως πρώτο προπονητή στο ξεκίνημα της νέας εποχής του συλλόγου, χωρίς τα μεγάλα συμβόλαια και τις υψηλές προσδοκίες.

Ο Βόβορας θα αναλάβει έως το τέλος της περιόδου, ξέροντας ότι η μοναδική ευκαιρία του να παραμείνει και του χρόνου θα είναι η ριζική μεταμόρφωση της εικόνας της ομάδας και η κατάκτηση του τίτλου. Η συμφωνία θεωρείται δεδομένη και πιθανώς στη διάρκεια της ημέρας να υπάρξουν ανακοινώσεις, με το πρώτο παιχνίδι του να είναι την Κυριακή κόντρα στο Λαύριο, την ομάδα που συμπτωματικά στάθηκε η αιτία να απολυθεί πριν από 15 μήνες. Ο ρόλος του δεν θα είναι κομβικός στη διαμόρφωση του πλαισίου που θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός στο προσεχές διάστημα. Τις αποφάσεις αυτές, ορισμένες εκ των οποίων μπορεί να είναι δύσκολες καθώς υπάρχουν σκέψεις για λύση συμβολαίων κάποιων ξένων παικτών, θα τις πάρει ο Πεδουλάκης.

Μετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη, οι τίτλοι τέλους έπεσαν και για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος αποφάσισε να μην αποδεχθεί την πρόταση να παραμείνει στον Παναθηναϊκό σε ρόλο γενικού αρχηγού. «Μόνο περηφάνια, τιμή και αγάπη για την ομάδα. Οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι καθαρά προσωπικοί», ήταν τα λόγια που διάλεξε για να ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει μετά 32 συνεχόμενα χρόνια (τα 19 ως παίκτης) ενεργού παρουσίας στους «πρασίνους». Η πόρτα, πάντως, είναι ανοιχτή για την επιστροφή του: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σεβόμενη το προσωπικό θέμα του Φραγκίσκου Αλβέρτη δεν θα μπορούσε παρά να κάνει αποδεκτή την παραίτησή του και να του ευχηθεί το ζήτημα αυτό να έχει ευτυχή κατάληξη. Η πόρτα του Παναθηναϊκού θα είναι πάντα ανοιχτή για τον παντοτινό αρχηγό του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή