Ποδόσφαιρο: Η Ευρώπη ανταμείβει την προσπάθειά τους

Ποδόσφαιρο: Η Ευρώπη ανταμείβει την προσπάθειά τους

Ελληνες παίκτες, αλλά κι ένας προπονητής, σήκωσαν τρόπαια με τις ομάδες τους εκτός συνόρων

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριάντα πέντε χρόνια πέρασαν από την ιστορική μεταγραφή του Νίκου Αναστόπουλου στην ιταλική Αβελίνο και στο Καμπιονάτο, και ο δρόμος του εξωτερικού για τους Ελληνες ποδοσφαιριστές όχι μόνον είναι ανοικτός αλλά πλέον αποτελεί… μονόδρομο. Μονόδρομο, για διάκριση και επιτυχίες, για την ανταμοιβή των κόπων τους, για τη… Γη της Επαγγελίας που δεν τη βρίσκουν στην ελληνική Σούπερ Λιγκ. Ηδη, για τη φετινή σεζόν (2021-2022) που σιγά σιγά ολοκληρώνεται παντού, δέκα Ελληνες ποδοσφαιριστές αναδείχθηκαν πρωταθλητές σε λίγκες του εξωτερικού και είναι πολύ πιθανό να συμπληρώσουν… 11άδα στην περίπτωση που ο εκπληκτικός Κώστας Τσιμίκας καταφέρει με τη Λίβερπουλ να κατακτήσει και την Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ελληνας άσος, μετά το κύπελλο που χάρισε στους «Reds» με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στον τελικό με την Τσέλσι, μέσα σε μία εβδομάδα θα διεκδικήσει τίτλο Πρέμιερ Λιγκ αλλά και Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι Ελληνες της Τραπεζούντας, Τάσος Μπακασέτας και Μανώλης Σιώπης, ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ξέφρενης πορείας της Τράμπζονσπορ στο τουρκικό πρωτάθλημα. Ο Μπακασέτας μέτρησε 33 συμμετοχές, 8 γκολ και 4 ασίστ ενώ ο Σιώπης είχε 32 συμμετοχές. Το πρωτάθλημα Σκωτίας πανηγύρισε για 52η φορά η Σέλτικ, με τον Γιώργο Γιακουμάκη να παίζει σε 21 ματς και να πετυχαίνει 13 γκολ. Μετάλλιο πρωταθλητή έλαβε και ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ Βασίλης Μπάρκας, ο οποίος είχε μόλις μία συμμετοχή, αλλά φυσικά και ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας της Γλασκώβης, Αγγελος Ποστέκογλου. Ο 56χρονος, εξ Αυστραλίας ομογενής τεχνικός, που ένα φεγγάρι πέρασε και από τον πάγκο της Παναχαϊκής, αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στη Σκωτία. Τεχνικός καθοδηγητής της Εθνικής Αυστραλίας, ανέλαβε το καλοκαίρι του 2021 τα «ηνία» των «καθολικών», προερχόμενος από την ιαπωνική Γιοκοχάμα Μαρίνος.

Με τη μολδαβική Σέριφ Τιρασπόλ, που έκανε την έκπληξη της χρονιάς στο Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας εκτός έδρας τη φιναλίστ Ρεάλ Μαδρίτης, πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Γιώργος Αθανασιάδης, Στέφανος Ευαγγέλου και Δημήτρης Κολοβός, ενώ τρεις Ελληνες (Χάρης Μαυρίας, Χρήστος Αλμπάνης, Τάσος Αυλωνίτης) στέφθηκαν πρωταθλητές στην Κύπρο με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή