Αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς

Ο 19χρονος Χόλγκε Ρούνε (Νο 40) έκανε την έκπληξη και πέρασε στους «8»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την ήττα του ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του στο Ρολάν Γκαρός. Ο 23χρονος τενίστας ηττήθη από τον 19χρονο Χόλγκε Ρούνε με 5-7, 6-3, 3-6, 4-6 και αποχαιρέτησε το Παρίσι.

«Εκανα κακή διαχείριση. Εχανα πολλές επιστροφές και έδινα πολλούς εύκολους πόντους στον αντίπαλό μου. Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα απέναντι στον Ρούνε αλλά δεν μου έδωσα την ευκαιρία να κάνω την καλύτερή μου προσπάθεια».

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης περιγράφουν την εικόνα του παιχνιδιού. Ο Ελληνας πρωταθλητής ανέλαβε την ευθύνη ακόμα και για την επιλογή του εξοπλισμού του, χωρίς όμως να χρεώσει την ήττα στη… ρακέτα: «Δεν θέλω να ρίξω την ευθύνη στην αλλαγή του εξοπλισμού. Είναι κάτι που το επέλεξα για την προσωπική μου βελτίωση». Βέβαια, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης αρκετές φορές έπιασε… συζήτηση με τη ρακέτα σαν να ήθελε να βρει από αυτή δύναμη για να «γυρίσει» το παιχνίδι.

Ο Στέφανος στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στα γήπεδα με χόρτο και θα προσπαθήσει να κάνει μία καλή πορεία στο Γουίμπλεντον. Ο 19χρονος Ρούνε θα αντιμετωπίσει στους προημιτελικούς τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος νίκησε τον Χούμπερτ Χούρκατς με 6-2, 6-3, 3-6, 6-3.

Κι αν οι προημιτελικοί των ανδρών περιλαμβάνουν μία σκανδιναβική αναμέτρηση, στους γυναικείους θα βρεθούν αντιμέτωπες δύο Ρωσίδες. Πρόκειται για τις Ντάρια Κασάτκινα και Βερόνικα Κουντερμέτοβα που πέρασαν στις οκτώ ύστερα από τις νίκες επί των Καμίλα Γκιόργκι και Μάντισον Κις, αντίστοιχα. Στο μεταξύ, οι ήττες στο γυναικείο ταμπλό έχουν φέρει πολλές αλλαγές στην κατάταξη. Η Σάκκαρη αναμένεται να πέσει στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά εάν κερδίσει τον τίτλο η Πεγκούλα ή η Φερνάντες τότε θα βρεθεί στην 6η θέση του κόσμου. Στη 2η θέση της κατάταξης αναμένεται να ανεβεί η Ανέτ Κονταβέιτ (ήταν 5η) που αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή