Ναδάλ: Κατάφερα να παίξω επειδή δεν ένιωθα τίποτα

Ναδάλ: Κατάφερα να παίξω επειδή δεν ένιωθα τίποτα

Το «Coupe des Mousquetaires», το «Κύπελλο των Σωματοφυλάκων», του Ρολάν Γκαρός απέκτησε τον δικό του… σωματοφύλακα.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Coupe des Mousquetaires», το «Κύπελλο των Σωματοφυλάκων», του Ρολάν Γκαρός απέκτησε τον δικό του… σωματοφύλακα.

Eναν σωματοφύλακα που για να το υπερασπιστεί και να κατακτήσει το 14ο τρόπαιό του χρειάστηκε να κάνει πολλές ενέσεις για να «ξυπνήσει το κοιμισμένο πόδι του».

Eναν σωματοφύλακα που όταν ήταν παιδί για χάρη του τένις εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο και δικαιώθηκε. Eναν σωματοφύλακα – ταυρομάχο που ακούει στο όνομα Ραφαέλ Ναδάλ.

Η νίκη του 36χρονου Ισπανού τενίστα επί του 23χρονου Νορβηγού Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του Ρολάν Γκαρός (3-0) ανάγκασε την παγκόσμια κοινότητα του αθλητισμού να υποκλιθεί στον αθλητή που έφτασε τα 22 τρόπαια σε διοργανώσεις γκραν σλαμ.

Από τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι τη Ναβρατίλοβα και τον Τσιτσιπά όλοι έδωσαν τα συγχαρητήρια στον τενίστα που κατέκτησε τον τίτλο με το… ένα πόδι.

«Είναι φανερό ότι με αυτές τις συνθήκες που παίζω, δεν μπορώ να συνεχίσω. Θα συνεχίσω να ψάχνω μια λύση για να βελτιωθεί αυτό που συμβαίνει στο πόδι. Eπαιξα αυτές τις δύο εβδομάδες υπό ακραίες συνθήκες. Eπαιξα με ενέσεις στα νεύρα για να αντέξει το πόδι και γι’ αυτό κατάφερα να παίξω, επειδή δεν ένιωθα τίποτα, μου έγιναν αναισθητικές ενέσεις», αποκάλυψε ο Ισπανός.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο στο Παρίσι το 2005 και από τότε, όπως έγραψε η «Μάρκα», «η Ισπανία είχε δύο βασιλιάδες, τρεις προέδρους, 104 υπουργούς και οκτώ υπουργούς Αθλητισμού, η Αμερική έχει δει πέντε προέδρους να περνάνε και το μόνο που δεν άλλαξε ήταν ο Ράφα που εξακολουθεί να κερδίζει». Εξίσου εντυπωσιακά ήταν τα πρωτοσέλιδα και άλλων εφημερίδων ή ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Στις γυναίκες, η Ιγκα Σβιόντεκ νίκησε την Κόκο Γκοφ με 2-0, έφτασε τις 35 σερί νίκες και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο στα γήπεδα του Ρολάν Γκαρός. Αμέσως μετά τη νίκη της δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει με τις δηλώσεις της ότι στην Ουκρανία γίνεται πόλεμος. «Μείνε δυνατή Ουκρανία», τόνισε χαρακτηριστικά και αναφερόμενη στις σερί 35 νίκες, δήλωσε: «Το να φτάσω και να ξεπεράσω τη Σερένα (έχει 34) είναι κάτι ξεχωριστό. Πάντα ήθελα να έχω ένα ρεκόρ και να νιώθω ότι έχω πετύχει κάτι που δεν κατάφερε κανένας».

Η επόμενη ημέρα από την ολοκλήρωση του Ρολάν Γκαρός βρήκε τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη να υποχωρούν στην παγκόσμια κατάταξη. Αμφότεροι οι αθλητές μας έπεσαν στην 5η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή