ΕΟΚ: «Παράνομη η απόφαση ΕΣΑΚΕ»

ΕΟΚ: «Παράνομη η απόφαση ΕΣΑΚΕ»

Αποφασισμένη η ΕΟΚ στο θέμα των «τεσσάρων» – ΑΕΚ: Απαιτούμε σεβασμό

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ πήρε χθες ο Βαγγέλης Λιόλιος, γνωστοποιώντας τις επόμενες κινήσεις της ΕΟΚ αλλά και του ιδίου προσωπικά.

Ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας αναφέρθηκε στις καταγγελίες Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στο «καυτό» ζήτημα των αδειοδοτήσεων, ενώ «ξεδίπλωσε» τις σκέψεις του για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.

Για τα όσα είχε υποστηρίξει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εναντίον του, ο πρόεδρος της ΕΟΚ τα χαρακτήρισε «λάσπη, που δεν με ενδιαφέρει», αποκαλύπτοντας πως κατέθεσε μήνυση: «Ο θεσμός δεν αγγίζεται. Για μένα ας πει ό,τι θέλει. Οποιοσδήποτε. Τον πρόεδρο της ΕΟΚ θα τον έχουμε ψηλά, γιατί είναι θεσμός», τόνισε και πρόσθεσε πως θα καταθέσει και αγωγή ζητώντας ένα μεγάλο ποσό με το οποίο θα ενισχυθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία.

«Και στο παρελθόν είχα τέτοιες επιθέσεις, αλλά δεν με ενδιέφερε και δεν απάντησα ποτέ και σε τίποτα. Ηταν ξεκάθαρο ότι δεν με ήθελε ως πρόεδρο ο κ. Γιαννακόπουλος. Οπως και στα Μέσα που έγραφαν λασπολογίες. Δεν κάνουν κακό σε μένα, αλλά στο ελληνικό μπάσκετ. Εδώ στη θέση που είμαι πρέπει η παρακαταθήκη που θα αφήσω να είναι η νομιμότητα. Δεν ξέρω αν θα πετύχουμε τους στόχους μας, αν θα πάρουμε ευρωπαϊκά κ.λπ., αλλά θα αφήσω παρακαταθήκη στον επόμενο τη νομιμότητα. Μπορεί να κάνω 100 λάθη, θα ζητήσω συγγνώμη αν έχω κάνει κάτι λάθος. Αλλά δεν θέλω να πληγώνεται μέσω εμού το ελληνικό μπάσκετ».

Ο κ. Λιόλιος διαχωρίζει, όπως είπε, τον Παναθηναϊκό από το φυσικό πρόσωπο, καταδικάζοντας τη συγκεκριμένη συμπεριφορά ως συκοφαντική δυσφήμιση.

Για τους ισχυρισμούς της ΚΑΕ ΑΕΚ περί «εγκληματικής οργάνωσης», αυτοί διερευνώνται από τον εισαγγελέα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως: «Εχουμε ζητήσει όλα τα στοιχεία για να τα καταθέσουμε στη ΓΓΑ, είναι υποχρεωμένη να μας τα δώσει, διαφορετικά μιλάμε για ποινικό αδίκημα».

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ερχόμενη Γ.Σ. του συνδέσμου που είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ξεκαθάρισε πως βρίσκεται σε ισχύ η εισήγηση για υποβιβασμό των ΑΕΚ, Αρη, Απόλλωνα Πάτρας και Λάρισας, χαρακτηρίζοντας παράνομη την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να ακυρώσει την επιτροπή αδειοδότησης. Τόνισε πως οι τέσσερις ομάδες δεν θα αδειοδοτηθούν, υπογράμμισε ωστόσο ότι θα δρομολογηθεί διαδικασία των wild card, για τις οποίες θα έχουν προτεραιότητα, εφόσον όμως έχουν διακανονίσει τα χρέη τους.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για δημοσίευμα που θέλει διαιτητή της Basket League να δουλεύει σε εταιρεία του, χωρίς να το διαψεύσει, αναρωτήθηκε: «Τι να κάνω, να τους διώξω; Μην κάνουμε άλλο τοξικό το ελληνικό μπάσκετ».

Η ΑΕΚ που με τη σειρά της κατέθεσε χθες στον εισαγγελέα τον σχετικό φάκελο με τις καταγγελίες της, επιτέθηκε εκ νέου στον πρόεδρο της ΕΟΚ, υποβάλλοντάς του μια σειρά από ερωτήματα.

Η Ενωση ανέφερε πως θα συνεχίσει στον δρόμο της νομιμότητας, διευθετώντας τα ban που της έχουν επιβληθεί και πως το νομικό επιτελείο της ΚΑΕ θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. «Ξεφτιλίζει τη χώρα στο εξωτερικό η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ, που πληρώνει ένα σκασμό λεφτά για να διοργανώσει δύο διεθνείς διοργανώσεις στη χώρα, με απόλυτη επιτυχία, βάζοντας περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ;» τόνισαν χαρακτηριστικά οι «κιτρινόμαυροι», καταλήγοντας: «Η εποχή που η ΑΕΚ δεν αντιδρούσε, πέρασε ανεπιστρεπτί. Απαιτούμε σεβασμό».

Επίσης, η ΚΑΕ γνωστοποίησε ότι στον φάκελο που κατέθεσε δεν υπάρχει καμία αναφορά στο πρόσωπο του προέδρου της ΚΑΕ Περιστερίου, Γιώργου Πανταζόπουλου.

Πλέον, και ειδικά για τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ για τις τέσσερις ΚΑΕ και για τα περί παράνομης απόφασης του ΕΣΑΚΕ, με ενδιαφέρον αναμένεται η ερχόμενη Γ.Σ. του συνδέσμου που είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου, με βασικό θέμα συζήτησης τον κανονισμό αδειοδότησης και την τροποποίησή του, προκειμένου να μην παρουσιάζει κενά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή