«Γέφυρα» από τον ΕΣΑΚΕ προς την ομοσπονδία μπάσκετ

«Γέφυρα» από τον ΕΣΑΚΕ προς την ομοσπονδία μπάσκετ

Ενα βήμα πίσω, προκειμένου να εκτονωθεί η ακραία κατάσταση που δημιουργήθηκε στο ελληνικό μπάσκετ, έκαναν χθες οι ομάδες της Basket League

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα πίσω, προκειμένου να εκτονωθεί η ακραία κατάσταση που δημιουργήθηκε στο ελληνικό μπάσκετ, έκαναν χθες οι ομάδες της Basket League. Ο ΕΣΑΚΕ, ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισε να ζητήσει άμεσα συνάντηση από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα που δημιουργήθηκε, με αφορμή το ζήτημα των αδειοδοτήσεων των τεσσάρων ΚΑΕ. Ηταν μια πρώτη χαραμάδα φωτός, καθώς είναι εμφανές πως το κλίμα πόλωσης δεν συμφέρει κανέναν και κυρίως τις ομάδες που προσπαθούν να οργανωθούν σε όλους τους τομείς (αγωνιστικά, μεταγραφές, τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγοί) ενόψει της νέας σεζόν.

Για αποσαφήνιση ζητημάτων που προκύπτουν από την ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΟΚ του περασμένου Σαββάτου και άρση των διαφωνιών και παρεξηγήσεων των τελευταίων ημερών, «ώστε σε κλίμα ενότητας να πορευτούμε στη συνέχεια για το καλό του ελληνικού μπάσκετ» κάνει λόγο η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ. Η συνάντηση αναμένεται να αφορά όλα τα θέματα. Αλλωστε τα «μέτωπα» που έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα είναι δεκάδες.

Ο πρόεδρος και εκπρόσωπος του Περιστερίου, Γιώργος Πανταζόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του τόσο από τη θέση που είχε στην επιτροπή αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ, όσο και από εκείνη του γενικού γραμματέα του Δ.Σ. της Basket League, μια κίνηση λίγο πολύ αναμενόμενη μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Είναι φανερό πως η απόφαση της Ομοσπονδίας να μη συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία έχει να κάνει με τον ΕΣΑΚΕ, έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε η διοργανώτρια να εμφανιστεί χθες πιο διαλλακτική. Αλλωστε, αυτή η απόφαση μπορεί να επηρεάσει άμεσα λειτουργικά θέματά της. Ενα απλό παράδειγμα είναι η έκδοση των δελτίων των αθλητών για τα οποία υπεύθυνη είναι η ΕΟΚ ή η απόκτηση ξένων παικτών, από τη στιγμή κατά την οποία υπεύθυνες για την κάρτα ελευθέρας τους είναι η Ομοσπονδία και η FIBA.

Αναμένεται συνάντηση με την ΕΟΚ – Στον ΠΑΟ ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

Επίσης οι διαιτητές, που ως γνωστόν προέρχονται από την ΚΕΔ/ΕΟΚ. Ακόμη κι αν μπει σε μια λογική επαγγελματικής διαιτησίας ο ΕΣΑΚΕ, το πού θα βρει τους οικονομικούς πόρους είναι ένα βασικό ερώτημα, αλλά και πώς θα υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους σε ό,τι αφορά την επιλογή τους στους αγώνες.

• Παίκτης του Παναθηναϊκού για 3 χρόνια είναι από χθες ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, που αγωνιζόταν στην Λιετκαμπέλις.

• Στο Europe Cup της σεζόν 2022-23 θα λάβει μέρος ο Αρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή