Η δεύτερη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν

Η δεύτερη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν

Πριν από έναν χρόνο ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του Euro. Τότε λίγοι πίστευαν ότι θα έπαιζε ξανά ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 43ο λεπτό του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία στο Euro ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε. Ο χρόνος έχασε την υπόστασή του. Κάθε δευτερόλεπτο έμοιαζε με αιώνας.

Ο πρώτος που έφτασε κοντά στον 29χρονο ποδοσφαιριστή ήταν ο Σιμόν Κιάερ, αρχηγός της Εθνικής Δανίας. Η στάση του αμυντικού της Μίλαν ήταν καθοριστική για την υγεία και τη ζωή του Έρικσεν. Ο Κιάερ έστριψε το σώμα του συμπαίκτη του με τέτοιον τρόπο ώστε να μην του γυρίσει η γλώσσα. Στη συνέχεια, αντιλαμβανόμενος την κατάσταση άρχισε να του κάνει μαλάξεις στο στήθος.

Οι γιατροί έσπευσαν στον ποδοσφαιριστή. Ακολούθησαν δραματικές στιγμές. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου, η καρδιά του Κρίστιαν Έρικσεν σταμάτησε. «Για πέντε λεπτά ήμουν νεκρός», αποκάλυψε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής σε συνέντευξή του. Οι διαρκείς μαλάξεις αλλά και ο απινιδωτής που υπήρχε στο γήπεδο, επανάφεραν τον Δανό.

View this post on Instagram

A post shared by TVN24 (@tvn24.pl)

Το ανθρώπινο τείχος που σχημάτισαν οι συμπαίκτες του, τις στιγμές της δραματικής του διάσωσης έκαναν τον γύρο του κόσμου. Ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ξεκίνησε να αναπνέει ξανά μαζί με τον Κρίστιαν Έρικσεν που έφυγε, έχοντας τις αισθήσεις του, από το γήπεδο.

Ο παίκτης είχε διαφύγει τον κίνδυνο. Λίγες ημέρες αργότερα έκανε μία ανάρτηση στο Instagram μέσα από το νοσοκομείο. «Είμαι καλά – δεδομένων των συνθηκών» τόνισε και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται να κάνω μερικές εξετάσεις στο νοσοκομείο, αλλά νιώθω εντάξει».

Η Δανία ξεπέρασε τις προσδοκίες σε εκείνο το Euro, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και αποκλείστηκε από την Αγγλία. Στον Έρικσεν τοποθετήθηκε βηματοδότης και ο ίδιος εξέφραζε την επιθυμία του να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

Αρκετοί μιλούσαν για πρόωρο τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. 

View this post on Instagram

A post shared by Christian Eriksen (@chriseriksen8)

Το συμβόλαιό του με την Ίντερ λύθηκε, αφού στο ιταλικό πρωτάθλημα απαγορεύεται να αγωνίζονται ποδοσφαιριστές στους οποίους έχει τοποθετηθεί βηματοδότης.

Στις αρχές Ιανουαρίου ο Έρικσεν μίλησε για πρώτη φορά μετά την κατάρρευσή του στο γήπεδο. «Θέλω να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχίσω να το κάνω. Αυτός είναι ο λόγος που βγαίνω να δώσω και αυτήν τη συνέντευξη, επειδή τώρα ξέρω ότι το θέλω. Από εκείνη την ημέρα, τίποτα το ανησυχητικό δεν συνέβη, παρότι η καρδιά μου έκανε όλα τα πιθανά τεστ που υπάρχουν. Οι γιατροί μου λένε ότι όλα είναι καλά. Μου έδωσαν το ”πράσινο φως” να ξαναπαίξω, στόχος μου είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ», ομολόγησε ο ποδοσφαιριστής.

Στο τέλος του ίδιου μήνα ανακοινώθηκε από την Μπρέντφορντ. Ο Έρικσεν επέστρεψε στην Premier League μετά την επταετή του παρουσία στην Τότεναμ. Μπήκε ως αλλαγή στο 52ο λεπτό του αγώνα με τη Νιούκαστλ. Είχαν περάσει 8,5 μήνες μετά την κατάρρευσή του στο Euro.

Τον Μάρτιο φόρεσε ξανά τη φανέλα της Εθνικής Δανίας. Μπήκε ως αλλαγή στο 46ο λεπτό του φιλικού με την Ολλανδία. Τρία λεπτά αργότερα σημείωσε γκολ και αποθεώθηκε από τους θεατές που βρίσκονταν στο γήπεδο.

Φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού τρεις ημέρες αργότερα, στο φιλικό με τη Σερβία. Σημείωσε κι άλλο τέρμα, στο 3-0 επί της Σερβίας σε φιλική αναμέτρηση.

Με την Μπρέντφορντ αγωνίστηκε σε 11 αγώνες πρωταθλήματος. Σημείωσε ένα γκολ και μοίρασε 4 ασίστ. Τους μήνες που έπαιξε, μόνο ο Κέβιν ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι και ο Μάρτιν Όντενγκαρντ της Άρσεναλ δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες από εκείνον στο πρωτάθλημα.

Ο Έρικσεν έμεινε ελεύθερος αφού είχε υπογράψει συμβόλαιο για έξι μήνες με την αγγλική ομάδα. Ήταν περιζήτητος αφού οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Μπρέντφορντ έδειξαν ότι έχει επανέλθει πλήρως μετά την κατάρρευσή του κατά τη διάρκεια του Euro το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Έρικσεν έχει συμφωνήσει προφορικά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο είναι πλέον γεγονός. Το Μουντιάλ του Κατάρ, στο οποίο δήλωσε ότι θέλει να είναι παρών, ίσως δεν είναι τόσο μακριά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή