Κριστιάνο Ρονάλντο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «διαζυγίου»

Κριστιάνο Ρονάλντο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «διαζυγίου»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί παρελθόν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πώς οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στην κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους

5' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τέλος έμοιαζε προδιαγεγραμμένο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτέλεσε παρελθόν από τη Μάντσεστερ Γιουνάτεντ με την αγγλική ομάδα να ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Μετά τη συνέντευξη που έδωσε στον Πιρς Μόργκαν, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μετρούσε μέρες στους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτόξευσε «πυρά» κατά των συμπαικτών του και της διοίκησης της αγγλικής ομάδας. Ακόμη, είπε ότι ο Έρικ Τεν Χαγκ δεν το σέβεται και ότι ο σύλλογος δεν έδειξε την απαραίτητη κατανόηση μετά τον θάνατο του γιου του τον Απρίλιο.

Η φημολογία σχετικά με το μέλλον του Πορτογάλου ξεκίνησε το καλοκαίρι και συγκέντρωσε τα βλέμματα όλου του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ζητήσει να αποχωρήσει από την αγγλική ομάδα.

Τον Αύγουστο του 2021 ήταν όλα πολύ διαφορετικά. Η επιστροφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοινώθηκε στις 27 εκείνου του μήνα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν δώσει σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν και πάλι κάτοικο Αγγλίας. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είχε μιλήσει με λόγια αγάπης για τον σύλλογο και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τον εμβληματικό προπονητή που είχε κατά την πρώτη του θητεία στο Μάντσεστερ.

Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων. Η φανέλα με τον αριθμό «7» έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων μέσα σε λίγες ώρες.

Η Γιουνάιτεντ, όμως, δεν ήταν ίδια ομάδα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετά την αποχώρηση του θρυλικού Σκωτσέζου προσπαθούν να βρουν την παλιά τους αίγλη.

Η ομάδα με τον Όλε Γκούναρ Σόλκιερ στον πάγκο έψαχνε να βρει τα πατήματά της. Τα αγωνιστικά προβλήματα ήταν πολλά, η ομάδα άλλαξε προπονητή και τερμάτισε τελικά στην έκτη θέση, μένοντας εκτός Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν από τους παίκτες που διασώθηκαν από το «ναυάγιο» της περασμένης σεζόν. Τον Απρίλιο, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ανακοίνωσε ότι έφυγε από τη ζωή ένα από τα δίδυμα παιδιά που κυοφορούσε η σύντροφός του.

Στο μεταξύ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Έρικ Τεν Χαγκ. Ο Ολλανδός έκανε σπουδαία πράγματα με τον Άγιαξ και η διοίκηση του συλλόγου θεωρούσε ότι ήταν εκείνος που μπορούσε να δώσει μία αγωνιστική ταυτότητα.

Ο νέος προπονητής επέμενε στις δηλώσεις ότι ο 37χρονος ποδοσφαιριστής ήταν μέσα στα πλάνα του για τη σεζόν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν πήρε μέρος στην προετοιμασία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ασία για «προσωπικούς λόγους», γεγονός που έφερε νέο πλήθος δημοσιευμάτων.

Η αποχώρησή του πριν το τέλος του φιλικού αγώνα με τη Ράγιο Βαγιεκάνο έφερε εκνευρισμό στις τάξεις της ομάδας. «Είμαστε μια ομάδα και αυτό σημαίνει ότι θα μένετε μέχρι το τέλος», είπε ο Τεν Χαγκ σε μέσο της Ολλανδίας. «Αυτό είναι απαράδεκτο για όλους τους εμπλεκόμενους», σημείωσε ο Ολλανδός προπονητής φανερά εκνευρισμένος.

Ο Πορτογάλος παρέμεινε στην ομάδα του Μάντσεστερ, παρά την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε γύρω από το όνομά του. Σταδιακά έχασε τη θέση του στη βασική ενδεκάδα.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ έμαθε να παίζει, πλέον, χωρίς εκείνον. Στο ματς της 12ης αγωνιστικής της premier league με αντίπαλο την Τότεναμ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε από το γήπεδο πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε εκτός πρώτης ομάδας και δεν αγωνίστηκε στο ντέρμπι με την Τσέλσι. Είχε κληθεί, μάλιστα, να πληρώσει πρόστιμο 900 χιλιάδων ευρώ.

«Όπως έκανα πάντα, σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, προσπαθώ να ζω και να παίζω με σεβασμό προς τους συναδέλφους μου, τους αντιπάλους μου και τους προπονητές μου. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Δεν έχω αλλάξει. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος και ο ίδιος επαγγελματίας τα τελευταία 20 χρόνια και ο σεβασμός έπαιζε πάντα πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων», ανέφερε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο μήνυμά του στο instagram μετά την τιμωρία του.

Ήταν φανερό ότι το γυαλί ανάμεσα στις δύο πλευρές είχε «ραγίσει». Η επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έφερε και την απαιτούμενη ηρεμία.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σε μία συνέντευξη που προβλήθηκε λίγο πριν το Μουντιάλ, καταφέρθηκε εναντίον της ομάδας, των συμπαικτών αλλά και του προπονητή του. «Ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια. Νιώθω ότι κάποιοι δεν με θέλουν εδώ, όχι μόνο φέτος, αλλά και πέρσι», είπε ο Πορτογάλος.

«Δεν νιώθω σεβασμό για τον προπονητή, γιατί δεν με σέβεται ούτε εκείνος. Αν δεν με σεβαστείς, δεν θα σε σεβαστώ ούτε εγώ», ανέφερε για τον Έρικ τεν Χαγκ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε σφοδρή κριτική αναφέροντας ότι ο σύλλογος δεν έχει εξελιχθεί καθόλου μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το 2013. «Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αγαπώ την ομάδα και τους οπαδούς, ήταν πάντα στο πλευρό μου. Αλλά αν θέλουν κάτι διαφορετικό, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά, πάρα πολλά πράγματα», ανέφερε σχετικά.

Η συνέντευξή του προκάλεσε «σεισμό» στην ομάδα. Οι συμπαίκτες του φέρεται να ζήτησαν να φύγει πριν από το Μουντιάλ, ενώ μεγάλη δυσαρέσκεια υπήρξε και από πλευράς διοίκησης, η οποία δεν ήταν ενήμερη για τη συνέντευξη.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε σήμερα το πρωί τα κατάλληλα μέτρα ως απάντηση στην πρόσφατη συνέντευξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στα μέσα ενημέρωσης. Δεν θα προβούμε σε περαιτέρω σχόλια μέχρι η διαδικασία αυτή να φτάσει στην ολοκλήρωσή της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 18 Νοεμβρίου.

Μάλιστα, η αγγλική ομάδα ήταν διατεθειμένη να προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον του. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έψαχνε τρόπους προκειμένου να λύσει το συμβόλαιό του.

Η κοινή συναινέσει απόφαση για το μέλλον του Πορτογάλου γνωστοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με μία λιτή ανακοίνωση ευχαρίστησε τον Πορτογάλο για την προσφορά του στον σύλλογο και τον αποχαιρέτησε.

Ήταν το τέλος ενός σίριαλ που απασχόλησε όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη εδώ και μερικούς μήνες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή