Επεσε η αυλαία για τη διοργάνωση των ρεκόρ

Επεσε η αυλαία για τη διοργάνωση των ρεκόρ

Με τέσσερα παγκόσμια και 15 ηπειρωτικά ρεκόρ και τους Αμερικανούς να «σαρώνουν» τα μετάλλια (33), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ορεγκον πέρασε στην ιστορία του στίβου ως ένα από τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τέσσερα παγκόσμια και 15 ηπειρωτικά ρεκόρ και τους Αμερικανούς να «σαρώνουν» τα μετάλλια (33), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ορεγκον πέρασε στην ιστορία του στίβου ως ένα από τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών. Στην ελληνική… συγκομιδή ξεχωρίζουν το ασημένιο μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, η εκπληκτική παρουσία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, η οποία με δύο ώρες, 41.58΄΄ ήρθε 4η στα 35 χλμ. βάδην ενώ πανελλήνιο ρεκόρ στο αντίστοιχο αγώνισμα ανδρών πέτυχε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (2:34.48, 29ος). Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέλαβε την 5η θέση στο επί κοντώ και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης την 9η στη σφυροβολία.

Η νέα γενιά του παγκόσμιου αθλητισμού έδειξε ότι διαθέτει πολύ ταλέντο και ότι είναι έτοιμη να αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στον κλασικό αθλητισμό. Η 22χρονη Σίντνεϊ Μακ Λάφλιν κατέβασε το παγκόσμιο ρεκόρ των 400 μ. εμπ. κάτω από τα 51 δευτερόλεπτα (50.68), η 25χρονη Τόμπι Αμουζάν βελτίωσε το ρεκόρ των 100 μ. εμπ. (12.12) και ο Αρμαντ Ντουμπλάντις ανέβασε τον πήχυ στα 6,21 μ. και επιβεβαίωσε τον τίτλο του «βασιλιά των αιθέρων». Ο 22χρονος Σουηδός υπερέβη για 47η φορά τα έξι μέτρα και άφησε 2ο τον Σεργκέι Μπούμπκα (46 φορές). Στα 100 μ. ο Λετσίλε Τεμπόγκο από την Μποτσουάνα είναι ο νέος ρέκορντμαν στην κατηγορία -20 ετών (9.94).

Η ελληνική νέα γενιά, στην πλειονότητά της, δεν κατάφερε να πετύχει επιδόσεις ανάλογες με το ταλέντο της, με αποτέλεσμα οι αθλητές μας να μείνουν εκτός τελικών. Η Ελίνα Τζένγκο έμεινε μακριά από τις καλές βολές στον ακοντισμό (20ή), ο Εμμανουήλ Κάραλης ήρθε 22ος στο επί κοντώ (5,50), η Ελένη Πόλακ 22η με 4,35 μ., η Σπυριδούλα Καρύδη επικεντρώθηκε στις εξετάσεις και έμεινε στα 13,62 μ. στο τριπλούν (24η) ενώ μακριά από τα ρεκόρ τους έμειναν και οι Μιχάλης Αναστασάκης, Σταματία Σκαρβέλη, Νικόλαος Σκαρβέλης και Τάσος Λατιφλάρι.

Αντίθετα, η 38χρονη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη βρέθηκε πολύ κοντά στη διεκδίκηση μεταλλίου στα 35 χλμ. βάδην. Με δεδομένο ότι στις τρεις πρώτες υπάρχει μόνο μία από την Ευρώπη, ίσως στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αυγούστου η πρωταθλήτρια από την Καρδίτσα να προσθέσει στη συλλογή της μια μεγάλη διάκριση.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή