Οι επιτυχίες του πόλο δείχνουν τον δρόμο στο βόλεϊ

Οι επιτυχίες του πόλο δείχνουν τον δρόμο στο βόλεϊ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινδυνεύει με πτώχευση η ομοσπονδία βόλεϊ (ΕΟΠΕ) διότι «πάγωσε» ο λογαριασμός της εξαιτίας χρέους 300.000 σε εταιρεία. Θα παραιτηθεί ο πρόεδρος. Ενδέχεται να μη μετάσχουμε στους προκριματικούς των πρωταθλημάτων Ευρώπης. Αλλά και η Α1 ανδρών, που διοργανώνει η ΕΣΑΠ, βρίσκεται «στον αέρα» λόγω της μη καταβολής χρημάτων από το Στοίχημα. Αν δεν καταβληθούν, «καθίσταται από αμφίβολο έως σχεδόν αδύνατον ακόμη και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα», τονίζει η ΕΣΑΠ. Αυτά διαβάζαμε επί ημέρες.

Το βόλεϊ, όντως, κινδυνεύει. Αλλά όχι γι’ αυτούς τους λόγους. Ο πρόεδρος δεν παραιτήθηκε, η εθνική ανδρών μετέχει κανονικά στους προκριματικούς και λύση θα βρεθεί, καθότι η πληρωμή της εταιρείας ήταν υποχρέωση του Δημοσίου και, απλώς, τα χρήματα καταβάλλονταν μέσω της ΕΟΠΕ. Και το πρωτάθλημα της Α1 θα αρχίσει, όπως πάντα. Αλλωστε, χρόνια τώρα ταλαιπωρείται, αλλά τελικά διεξάγεται. Εστω και «κουτσό», με 8 ή 10 ομάδες αντί με 12.

Ομως, ακριβώς οι σύλλογοι που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά αν δεν επιχορηγηθούν από το Στοίχημα, ζητούν να έχουν πέντε ξένους παίκτες, αντί των τεσσάρων, που ισχύει. Ε, λοιπόν, από αυτό κινδυνεύει το άθλημα. Διότι ουσιαστικά, εδώ και χρόνια, έχει σταματήσει η παραγωγή παικτών διεθνούς επιπέδου (ελαχιστότατες οι εξαιρέσεις) και οι υπάρχοντες ανακυκλώνονται από ομάδα σε ομάδα. Ετσι, φθάσαμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε διότι το 2019 και το 2021 η Εθνική μας επανήλθε στα «σαλόνια» μετά το 2009. Ναι, αλλά σε σαλόνια με 24 καλεσμένους. Οχι με 16, ως ίσχυε από το 2007 έως και το 2017 ή με 12, όπως παλαιότερα.

Συνεπώς, άλλο έπρεπε να ήταν το αίτημα των σωματείων: η μείωση των αλλοδαπών. Το πόλο των δύο ξένων δείχνει τον δρόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή