Μπάσκετ: Λατρεία για την Εθνική

Μπάσκετ: Λατρεία για την Εθνική

Πλήθος κόσμου αναμένεται απόψε στο ΟΑΚΑ με Ισπανία (19.00) – Αγωνία για Παπαγιάννη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εκατομμύρια Ελλήνων, η «γαλανόλευκη» των αδελφών Αντετοκούνμπο και του Ντόρσεϊ είναι η ομάδα τους και το δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο! Μέσα Αυγούστου και με την Αθήνα μισοάδεια λόγω διακοπών, το ενδιαφέρον των φιλάθλων για το αποψινό (19.00) φιλικό με την Ισπανία στο ΟΑΚΑ είναι τεράστιο, σε σημείο να αναμένεται ακόμα και sold out! Μέχρι χθες είχαν προπωληθεί περισσότερα από 11.000 εισιτήρια, αριθμό που δεν βλέπει κανείς πια εύκολα ούτε σε κρίσιμα παιχνίδια της Ευρωλίγκας, πόσο μάλλον στο πρώτο παιχνίδι προετοιμασίας μιας ομάδας που τώρα ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια για να πατήσει ξανά σε ψηλές κορυφές! Σίγουρα η λάμψη της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Ισπανίας είναι ένα πρόσθετο κίνητρο για να πάει ο κόσμος στο γήπεδο, αλλά το ΟΑΚΑ θα το γεμίσει η αύρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των συμπαικτών του, σε μια συγκυρία που δίνει άλλη μία ηχηρή απάντηση μέσα στις πολλές που πήραν όλοι όσοι προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων αμφισβητώντας ευθέως την ελληνικότητα αθλητών με μαύρο χρώμα στο δέρμα τους…

Αν και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για «αποκαλυπτήρια» της ομάδας που έχει ακόμη στα σκαριά ο Δημήτρης Ιτούδης, το αποψινό φιλικό, πρώτο από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, έχει μια συμβολική σημασία, καθώς σηματοδοτεί μια οργανωμένη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα ώστε η «επίσημη αγαπημένη» να ξαναβρεί την αίγλη των παλιών ημερών. Και μόνο η παρουσία του Greek Freak το υποδηλώνει αυτό, μιας και ο (για πολλούς) καλύτερος μπασκετμπολίστας του κόσμου στις μέρες μας θα αγωνιστεί ξανά με την Εθνική τρία χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή του. Η παρουσία του και μόνο στρέφει τους προβολείς στην ομάδα μας και αναγκάζει τους πάντες να την υπολογίζουν ως φαβορί για ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ. Η αίσθηση αυτή θα διατηρηθεί αρκεί να ξεπεραστεί το πρόβλημα με τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο «πύργος» της Εθνικής μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα σε τένοντα στον οπίσθιο μηριαίο και μέχρι τώρα πορεύεται με συντηρητική αγωγή, ώστε να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες να αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ. Οι γιατροί θα έχουν καλύτερη εικόνα τις επόμενες ημέρες. Απών θα είναι για απόψε και ο Σλούκας, ενώ ο Δ. Ιτούδης «έκοψε» τους Αλεξ Αντετοκούνμπο, Τανούλη, Νετζήπογλου, Μαντζούκα, Τσαλμπούρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή