Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, το ενδεχόμενο αποχής και το κενό του Σαντιό Μανέ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, το ενδεχόμενο αποχής και το κενό του Σαντιό Μανέ

Οι δύο ομάδες ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φινάλε της τρίτης αγωνιστικής της Premier League περιλαμβάνει την σπουδαία αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ (22:00). Πρόκειται για το μεγαλύτερο ντέρμπι του νησιού αφού οι δύο ομάδες μετρούν συνολικά 39 πρωταθλήματα.

Αμφότερες αναζητούν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η ενδεχόμενη αποχή από το γήπεδο

Η γηπεδούχος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετρά δύο ήττες από την Μπρέντφορντ και την Μπράιτον έχοντας δεχθεί έξι γκολ συνολικά. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. 

Ο Ολλανδός προπονητής πήγε στον αγγλικό σύλλογο ως ο άνθρωπος που θα έβγαζε τους «κόκκινους διαβόλους» από το αγωνιστικό τους τέλμα. Η ομάδα του Μάντσεστερ τερμάτισε στην έκτη θέση την περασμένη σεζόν και θα αγωνιστεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. 

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι, άλλωστε, ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές, τα περισσότερα γκολ και τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο προπονητής της ομάδας έχει δηλώσει πολλάκις ότι δεν πωλείται, ωστόσο οι υπεύθυνοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC ήταν διατεθειμένοι να συζητήσουν την παραχώρησή του. Οι άνθρωποι του συλλόγου θεώρησαν, όπως αναφερόταν σχετικά, ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο επικοινωνούσε ελάχιστα με τους συμπαίκτες του. 

Η Γιουνάιτεντ αναμένεται να ανακοινώσει την απόκτηση του Κασεμίρο το προσεχές χρονικό διάστημα. Ο Βραζιλιάνος μέσος αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και οδεύει προς την Αγγλία. Η μεταγραφή του φαίνεται ότι αλλάζει το κλίμα εντός των τειχών, οι οπαδοί παραμένουν δυσαρεστημένοι. 

Οι φίλοι του συλλόγου βλέπουν το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ ως ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική των ιδιοκτητών. Καλούν μάλιστα μέσω διαδικτύου σε μαζική αποχή από το γήπεδο, ως μοχλό πίεσης προς τη διοίκηση. 

Η ζωή χωρίς τον Μανέ

Η Λίβερπουλ μετρά δύο ισοπαλίες (Κρίσταλ Πάλας, Φούλαμ) και βρίσκεται στο κυνήγι της κορυφής της βαθμολογίας. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, έκανε λίγες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της. 

Η σημαντικότερη αλλαγή δεν είναι άλλη από την αποχώρηση του Σαντιό Μανέ. Ο Σενεγαλέζος άσος μετά από επιτυχημένη εξαετία στο Λίβερπουλ όπου κατέκτησε μεταξύ άλλων το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ παραχωρήθηκε στην Μπάγερν Μονάχου έχοντας εκφράσει την επιθυμία του να φύγει από τον αγγλικό σύλλογο και να δοκιμάσει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής σημείωσε 120 γκολ σε 269 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ακόμη, μοίρασε 49 ασίστ, καθιστώντας τον ιδιαίτερα επιδραστικό στο παιχνίδι της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ. Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα του Γερμανού προσπαθεί να βρει τα πατήματά της μετά την αποχώρηση του Σενεγαλέζου ποδοσφαιριστή, τη στιγμή που ο ίδιος έχει σκοράρει τρία γκολ σε τρεις εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπάγερν.

Για τη Λίβερπουλ θα απουσιάσουν μεταξύ άλλων οι τραυματίες Ντιόγκο Ζότα, Κονατέ, Μάτιπ και Τιάγκο Αλκάνταρα. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θα έχει στη διάθεσή του και τον Ντάργουιν Νούνιες που αποβλήθηκε στον αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας και ψάχνει να βρει λύση για την επιθετική του γραμμή. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή