Νόβακ Τζόκοβιτς: Θα αγωνιστεί στο US Open;

Νόβακ Τζόκοβιτς: Θα αγωνιστεί στο US Open;

Στις 29 Αυγούστου ξεκινάει το US Open, το τελευταίο major της τενιστικής σεζόν

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 29 Αυγούστου ξεκινάει το US Open, το τελευταίο major της τενιστικής σεζόν. Την Δευτέρα ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη διοργάνωση της Νέας Υόρκης. Ο Γερμανός τραυματίστηκε σοβαρά στο Roland Garros, χειρουργήθηκε αλλά δεν μπόρεσε να είναι έτοιμος για να αγωνιστεί. 

Το μεγάλο μυστήριο του τουρνουά έχει να κάνει με τη συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος, κατέκτησε το Wimbledon πριν λίγες εβδομάδες και έφτασε τους 21 Grand Slam τίτλους, έναν πίσω από τον Ράφα Ναδάλ που είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας. 

Ο Τζόκοβιτς, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν. Ο Σέρβος τενίστας «πληρώνει» την επιλογή του να μην εμβολιαστεί αφού οι ΗΠΑ δεν δέχονται ανεμβολίαστους επισκέπτες. 

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αγωνίστηκε στα Masters του Indian Wells, του Μαϊάμι και του Σινσινάτι, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ο Τζόκοβιτς δεν αγωνιστεί στο Rogers Cup που θα διεξαχθεί στον Καναδά για τον ίδιο λόγο.

Το CDC χαλάρωσε ορισμένους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους πολίτες στις 11 Αυγούστου. Η ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, που καθορίζει και την στρατηγική ορισμένων χωρών σχετικά με τον κορωνοϊό, δημιούργησε ελπίδες για ενδεχόμενη συμμετοχή του Τζόκοβιτς στη διοργάνωση.

Ο Σέρβος και το περιβάλλον του προσδοκούν ότι θα έχουν αρθεί κάποιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ως προς του ανεμβολίαστους πολίτες μέχρι τη διεξαγωγή της κλήρωσης την Πέμπτη 25 Αυγούστου. Στην αφίσα του US Open που ανέβηκε στον λογαριασμό της διοργάνωσης στο twitter βρίσκονται τα μεγάλα αστέρια του τένις, όχι όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Το γεγονός αυτό υποψιάζει για πιθανή απουσία του Σέρβου, παρά το γεγονός ότι το όνομά του βρίσκεται κανονικά στις λίστες συμμετοχής. Εδώ και αρκετές εβδομάδες, πάντως, διεξάγεται διαδικτυακή εκστρατεία προκειμένου ο Τζόκοβιτς να λάβει κανονικά μέρος στη διοργάνωση με περισσότερες από 50 χιλιάδες υπογραφές να έχουν συγκεντρωθεί. 

«Θέλω να πάρω λίγο χρόνο και να σας πω πόσο ευγνώμων νιώθω για τα μηνύματα στήριξης και αγάπης που έχω δεχθεί από τον κόσμο όλες αυτές τις ημέρες. Είναι κάτι που δεν περίμενα και γι’ αυτό το θεωρώ συγκλονιστικό. Θέλω απλά να σας πω ευχαριστώ», σημείωσε σε ανάρτησή του στο twitter στις 30 Ιουλίου. «Προετοιμάζομαι σα να έχω γίνει δεκτός για να αγωνιστεί, ενώ περιμένω να ακούσω αν υπάρχει χώρος για εμένα προκειμένου να ταξιδέψω στις ΗΠΑ. Σταυρώνω τα δάχτυλά μου», κατέληξε ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Θυμίζουμε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έλαβε μέρος και στο Australian Open. Στον Σέρβο είχε χορηγηθεί ιατρική εξαίρεση προκειμένου να γίνει δεκτός στη χώρα, ωστόσο δεν έγινε δεκτή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας σε μία υπόθεση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο Τζόκοβιτς, πάντως, δηλώνει έτοιμος να πληρώσει το τίμημα της απόφασής του. Μιλώντας στο BBC λίγες εβδομάδες μετά την απόρριψη της βίζας του και την απουσία του από το τουρνουά της Μελβούρνης είχε τονίσει ότι προτίθεται μην αγωνιστεί μελλοντικά σε τουρνουά αν είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστεί. Σημείωσε όμως ότι αυτό έχει να κάνει με το ζήτημα της αυτοδιάθεσης υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι αντιεμβολιαστής.

«Υπάρχει στο μυαλό μου η πιθανότητα να εμβολιαστώ στο μέλλον, γιατί όλοι προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για να τελειώνουμε με τον covid. Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού. Αντιλαμβάνομαι ότι παγκοσμίως όλοι καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια να διαχειριστούμε αυτόν τον ιό και είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα τα καταφέρουμε. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος για τον τρόπο που τελείωσε για μένα στην Αυστραλία. Δεν ήταν εύκολο», είπε ο Τζόκοβιτς στο βρετανικό μέσο.

«Δεν σκοπεύω να κάνω το εμβόλιο ακόμα κι αν αυτή η απόφαση με αφήσει εκτός US Open», επανέλαβε μετά την κατάκτηση του Wimbledon.

Το US Open θα διεξαχθεί 29 Αυγούστου με 11 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή