Σούπερ Λιγκ 1: «Ρίχτερ» με το… καλημέρα

Σούπερ Λιγκ 1: «Ρίχτερ» με το… καλημέρα

Στο «ψυγείο» ο διαιτητής Καραντώνης – Εκτάκτως στην ΕΠΟ χθες ο Β. Μαρινάκης

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο σοβαρό διαιτητικό λάθος στη Σούπερ Λιγκ 1, με πρωταγωνιστή τον διαιτητή Δημήτρη Καραντώνη, ήταν αρκετό να προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς.

Ο ρέφερι από την Ημαθία, με την απόφασή του να σταματήσει τη φάση για ανύπαρκτο φάουλ πριν από το γκολ του Αστέρα Τρίπολης στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (0-0), είναι δεδομένο πως θα μπει στον «πάγο» (τουλάχιστον μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ), κάτι που ισχύει και για τον Αγγελο Ευαγγέλου, που ήταν στο VAR.

Τα παραπάνω «φωτογράφισε» –χωρίς να κατονομάσει τους διαιτητές– ο νέος επικεφαλής της ΚΕΔ Στιβ Μπένετ, χαρακτηρίζοντας ως «μη αποδεκτή» την απόδοσή τους και προαναγγέλλοντας «εσωτερικά πειθαρχικά μέτρα» και «περαιτέρω επιπρόσθετη κατάρτιση και εκπαίδευση για μερικούς μήνες σε αυτούς τους αξιωματούχους».

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και β΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Μαρινάκης μετέβη εκτάκτως στα γραφεία της ομοσπονδίας και έβαλε στο «κάδρο» όλα τα λάθη των διαιτητών. Στη συνάντηση μιας ώρας που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο και τους άλλους παράγοντες συζήτησε την αναγκαιότητα για το «50-50» στη διαιτησία και πως η αντιμετώπιση στα λάθη των διαιτητών θα πρέπει να είναι η ίδια σε όλες τις περιπτώσεις, αναφέροντας κι άλλες κακές διαιτησίες στις δύο πρώτες αγωνιστικές, όπως αυτές του Τζήλου στο ματς ΠΑΟΚ – Ατρόμητος αλλά και του Κουτσιαύτη στο Λαμία – ΑΕΚ. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας φέρεται να ενημέρωσε τον κ. Μπαλτάκο πως η Λίγκα, έχοντας και τη συναίνεση των FIFA – UEFA, «τρέχει» το πρότζεκτ και πως τις επόμενες μέρες θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τον άμεσο συνεργάτη του Μαρκ Κλάτενμπεργκ αλλά και τους πρώτους Ελληνες διαιτητές που θα μετέχουν στο εγχείρημα, έχοντας δεχτεί να αποχωρήσουν από τις εργασίες τους υπογράφοντας επαγγελματικά συμβόλαια με τη ΣΛ1.

Τι συζήτησε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1 και του Ολυμπιακού με τον Τ. Μπαλτάκο – Δυσφορία στους κόλπους των Ελλήνων διαιτητών.

Στόχος του συνεταιρισμού είναι εντός της ποδοσφαιρικής σεζόν (από τις αρχές του 2023) η επαγγελματική διαιτησία να τεθεί σε ισχύ, κάτι που για να συμβεί, βέβαια, χρειάζεται και η αντίστοιχη νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να δίνει τον πρώτο λόγο στη Σούπερ Λιγκ στα θέματα της διαιτησίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στο υφυπουργείο Αθλητισμού το ολοκληρωμένο πλάνο.

Η διαιτησία του Καραντώνη, πάντως, αποκλείει κάθε ενδεχόμενο ορισμού Ελληνα διαιτητή στο επερχόμενο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, Αρη – ΠΑΟΚ. Μάλιστα οι Ελληνες ρέφερι θεωρούν πως η συγκεκριμένη διαιτησία ήταν καταδικαστική γι’ αυτούς σε μια χρονική στιγμή που, σε συνδυασμό με την αλλαγή ηγεσίας στην ΚΕΔ, ήλπιζαν πως θα αρχίσουν να σφυρίζουν και πάλι μεγάλα παιχνίδια και να ανακτούν τη χαμένη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό τους.

«Οχι μόνο ντέρμπι δεν θα μπορούμε να σφυρίζουμε, αλλά ούτε καν τα παιχνίδια των μεγάλων ομάδων με τις μικρές έπειτα από αυτό που συνέβη…» ανέφερε χαρακτηριστικά εν ενεργεία διαιτητής της ΣΛ1…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή