Τσάμπιονς Λιγκ: Η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο γίνεται ευκαιρία για τον Μέσι

Τσάμπιονς Λιγκ: Η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο γίνεται ευκαιρία για τον Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι έχει την ευκαιρία να προσπεράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από 101 ημέρες το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει. Η φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ξεκινά με σπουδαίες αναμετρήσεις και μεγάλο ενδιαφέρον.

Η μεγάλη είδηση δεν είναι άλλη από την απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη διοργάνωση. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μετά από 19 χρόνια δεν θα αγωνιστεί στα σαλόνια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τερμάτισε στην έκτη θέση τη περασμένη σεζόν και θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο 37χρονος ποδοσφαιριστής εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει, αφού το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί για εκείνον πολύ μεγάλο κίνητρο. Μην ξεχνάμε ότι είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές, τα περισσότερα γκολ και τις περισσότερες ασίστ στη διοργάνωση. Παρά τις πιέσεις κι αφού η υπόθεση του Πορτογάλου έγινε το σίριαλ του καλοκαιριού, δεν βρέθηκε ομάδα που να αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ και να καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του.

Ο εκπρόσωπος του Κριστιάνο Ρονάλντο πρότεινε μέχρι και να μείνει ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά τελικά θα παραμένει στον σύλλογο. Η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο από το Τσάμπιονς Λιγκ δίνει μία μεγάλη ευκαιρία στον Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός απέχει 15 γκολ από τον Πορτογάλο και φέτος θα έχει την ευκαιρία να τον πλησιάσει ή ακόμη και να τον ξεπεράσει στον πίνακα των σκόρερ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σημειώσει 140 γκολ σε 183 αγώνες ενώ ο Μέσι τον ακολουθεί με 125 γκολ σε 156 συμμετοχές στη διοργάνωση.

Οι 10 ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ
Ποδοσφαιριστής Γκολ Αγώνες
Κριστιάνο Ρονάλντο 140 183
Λιονέλ Μέσι 125 156
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι 86 106
Καρίμ Μπενζεμά 86  142
Ραούλ 71  142
Ρουντ Φαν Νίστελροϊ 56 73
Τόμας Μίλερ 52  134
Τιερί Ανρί 50 112
Αντρέι Σεφτσένκο 48 100
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς 48 124

Παρά το γεγονός ότι ο Αργεντινός έκανε ντεμπούτο στη διοργάνωση 14 μήνες μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, «έσπασε το ρόδι» νωρίτερα. Ο Μέσι σκόραρε το πρώτο του γκολ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2005-2006 και το 5-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τότε ήταν 18 ετών και έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάστηκε 26 αγώνες για να βρει για πρώτη φορά δίχτυα στη διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος σκόραρε στο 7-1 με αντίπαλο τη Ρόμα στα προημιτελικά τον Απρίλιο του 2007. Οι επιδόσεις των δύο ποδοσφαιριστών είναι αξιοζήλευτες αφού σκοράρουν σχεδόν ένα γκολ ανά παιχνίδι. Ο Λιονέλ Μέσι σκοράρει 0,80 γκολ ανά αγώνα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο 0,77 γκολ ανά ματς.

Από τη σεζόν 2007-2008 μέχρι και τη σεζόν 2016-2017, διάστημα που αμφότεροι κέρδισαν από πέντε βραβεία χρυσής μπάλας, ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραραν το 5,5% των συνολικών γκολ που μπήκα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό γκολ επτά σεζόν και κατέχει το ρεκόρ σκοραρίσματος με 17 γκολ τη σεζόν 2013-2014. Ο Μέσι από την άλλη, έχει «πιάσει» διψήφιο αριθμό τερμάτων σε πέντε σεζόν με ρεκόρ τα 14 γκολ το 2011-2012.

Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν τεθεί αντιμέτωποι στο Τσάμπιονς Λιγκ έξι φορές. Η τελευταία φορά που βρέθηκαν απέναντι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν τον Δεκέμβριο του 2020 όταν η Γιουβέντους νίκησε την Μπαρτσελόνα με 3-0 στο Καμπ Νου. Τότε ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι σημειώσει δύο γκολ με πέναλτι.

Η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε την Παρί Σεν Ζερμέν στον ίδιο όμιλο με τη Γιουβέντους, την Μπενφίκα και τη Μακάμπι Χάιφα. Στο ξεκίνημα της σεζόν στη Γαλλία ο Μέσι έχει σημειώσει τρία γκολ και έχει μοιράσει έξι ασίστ δείχνοντας ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο αλλά και την ομάδα του Παρισιού είναι η διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο περσινός αποκλεισμός από τη Ρεάλ Μαδρίτης στοίχισε στην ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας, που προχώρησε και φέτος το καλοκαίρι σε σαρωτικές αλλαγές. 

Η «κόντρα» Μέσι – Ρονάλντο στο Τσάμπιονς Λιγκ

  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε το 100ο του γκολ στη διοργάνωση στις 18 Απριλίου 2017 κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Μέσι έφτασε τα 100 γκολ στις 14 Μαρτίου 2018 απέναντι στην Τσέλσι
  • Ο Μέσι, μαζί με τον Καρίμ Μπεντζεμά, έχει βρει δίχτυα 17 διαδοχικές σεζόν στη διοργάνωση. Ο Κριστιάνο έχει σκοράρει σε 16 σερί σεζόν. 
  • Αμφότεροι έχουν σκοράρει 8 χατ τρικ
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε τρεις τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ
  • Τα 10 γκολ που έχει σημειώσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέναντι στη Γιουβέντους είναι τα περισσότερα που έχει σκοράρει έναν ποδοσφαιριστής κόντρα σε μία ομάδα
  • Ο Μέσι χρειάστηκε 123 αγώνες για να φτάσει τα 100 γκολ στη διοργάνωση και ο Ρονάλντο 144

Τα στοιχεία είναι τις ιστοσελίδες theanalyst.com και uefa.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή