Οι Big-3 έχουν λόγο να φοβούνται τον Αλκαράθ

Οι Big-3 έχουν λόγο να φοβούνται τον Αλκαράθ

Ο Κάρλος Αλκαράθ κατέκτησε τον πρώτο του Grand Slam τίτλο σε ηλικία 19 ετών

3' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλος ο τενιστικός κόσμος – και όχι μόνο – μιλάει για τον Κάρλος Αλκαράθ. Ο Ισπανός κατέκτησε το US Open σε ηλικία 19 ετών και έγινε ο νεότερος που έφτασε στην κατάκτηση ενός Grand Slam μετά τον Ράφα Ναδάλ το 2005, όταν είχε πάρει το πρώτο του (από τα 14 συνολικά) Roland Garros στην καριέρα του. 

Την ίδια ώρα, ο Ισπανός ανέβηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Αλκαράθ έγινε ο νεότερος στην ιστορία του αθλήματος που κατάφερε να φτάσει στο Νο.1 του κόσμου σε ηλικία 19 ετών, 4 μηνών και 6 ημερών. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Λέιτον Χιούιτ που ανέβηκε στην κορυφή σε ηλικία 20 ετών, 8 μηνών και 26 ημερών.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για αλλαγή σελίδας στο τένις. Οι Big-3 (Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς) κυριάρχησαν τα προηγούμενα χρόνια κατακτώντας 63 Grand Slam τίτλους εκτοξεύοντας τη δημοφιλία του αθλήματος.

Τι έκαναν, όμως, οι Big-3 σε ηλικία 19 ετών;

Κάτοχος του Roland Garros o Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ ήταν ο μόνος από τους Big-3 που είχε κατακτήσει Grand Slam τίτλο στα 19 του χρόνια. Ο Ισπανός, που κατέχει και το ρεκόρ κατακτήσεων major με 22, πήρε το Roland Garros το 2005. Η επικράτησή του στο Παρίσι στον έφερε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Μέχρι τα 19 του χρόνια, ο Ράφα είχε ήδη κερδίσει 12 τίτλους στην καριέρα του (ο Αλκαράθ έχει 11) ενώ είχε άλλη μία πρωτιά στο Davis Cup με την ομάδα της Ισπανίας. Με τον Ρότζερ Φέντερερ να είναι στο απόγειο της δόξας του, ο Ισπανός ανέβηκε για πρώτη στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στις 18 Αυγούστου 2008 σε ηλικία 22 ετών μετά τη νίκη του επί του Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του Wimbledon.

Ο τενίστας από τη Μαγιόρκα έχει κατακτήσει 92 τίτλους μέχρι σήμερα και ήταν στο Νο,1 της παγκόσμιας κατάταξης για 209 εβδομάδες. Έχει κατακτήσει ακόμη ένα χρυσό Ολυμπιακό (2008) στο μονό ενώ μετράει και 11 τίτλους – ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες – στο διπλό. Με την Εθνική Ισπανίας έχει κατακτήσει πέντε τίτλους στο Davis Cup.

Στην Ολλανδία ο πρώτος τίτλος του Τζόκοβιτς

Δύο τίτλους είχε κατακτήσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς μέχρι τα 19 του χρόνια. Ο Σέρβος έφτασε στον πρώτο του ATP τίτλο το 2006, τρεις εβδομάδες μετά το Wimbledon, στο Άμερσφορτ της Ολλανδίας επικρατώντας του Νικολά Μασού στον τελικό. 

Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του στην πόλη Μετς της Γαλλίας, γεγονός που του επέστρεψε να κάνει την πρώτη του εισοδο στο Top-20 της παγκόσμιας κατάταξης. Εκείνη τη χρονιά, ο Σέρβος έφτασε για πρώτη φορά στα προημιτελικά ενός Masters στη διοργάνωση της Μαδρίτης. 

Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε τον πρώτο του Grand Slam (Wimbledon) τίτλο το 2008 σε ηλικία 21 ετών. Ο Νόλε έχει στη συλλογή του 21 major τίτλους και 88 συνολικά. Έφτασε για πρώτη φορά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στις 4 Ιουλίου 2011 όταν ήταν 24 ετών. Συνολικά μετρούσε 373 εβδομάδες στο Νο.1 του κόσμου. 

Δίχως τίτλο ο Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ άργησε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Ο Ελβετός «αρτίστας» των κορτ μέχρι τα 19 του είχε δύο χαμένους τελικούς στη Μασσαλία και τη Βασιλεία. Ακόμη, είχε ηττηθεί από τον Γάλλο Αρνό Ντι Πασκάλ στον μικρό τελικό των Ολυμπιακών αγώνων το 2000.

Ο Ελβετός κατέκτησε το πρώτο του τίτλο στο τουρ το 2001 στο Μιλάνο.

Ο Ελβετός κέρδισε το πρώτο του Grand Slam το 2003 σε ηλικία 22 ετών. Συνολικά μετράει 20 major τίτλους και είναι τρίτος στην σχετική κατάταξη μετά τον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς. 

Ο Φέντερερ ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης το 2004 σε ηλικία 23 ετών. Έμεινε στην κορυφή για 310 εβδομάδες, οι 237 εκ των οποίων ήταν σερί. Ο Ελβετός έχει μετράει 103 τίτλους καριέρας και είναι δεύτερος στην σχετική λίστα πίσω από τον Τζίμι Κόνορς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή