Με την ίδια συνταγή στην Κύπρο η Εθνική

Με την ίδια συνταγή στην Κύπρο η Εθνική

Εκατόν πέντε ημέρες μετά το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής, με το Κόσοβο, για το Nations League, η επανέναρξη της διοργάνωσης βρίσκει την ελληνική ομάδα εκεί που σταμάτησε

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατόν πέντε ημέρες μετά το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής, με το Κόσοβο, για το Nations League, η επανέναρξη της διοργάνωσης βρίσκει την ελληνική ομάδα εκεί που σταμάτησε. Το 4×4, η πρώτη θέση στον όμιλο, τα καλά δείγματα που έχουν παρουσιάσει οι διεθνείς, οι νίκες με μηδέν παθητικό στην άμυνα και η ισορροπημένη μεσοεπιθετική λειτουργία δίνουν το δικαίωμα στον Γκουστάβο Πογιέτ, τη συγκεκριμένη στιγμή, να είναι θιασώτης του κανόνα «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει».

Ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με την Κύπρο στη Λάρνακα (21.45), ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θεωρεί απαραίτητο να προχωρήσει σε τροποποιήσεις ούτε όσον αφορά το αγαπημένο του 4-3-3 ούτε σε πρόσωπα, παρά το γεγονός ότι οι επιλογές του είναι αρκετές.

Στη χθεσινή διπλή προπόνηση που έγινε στο γήπεδο της Καλλιθέας, ο Πογιέτ δεν έδειξε πως θα προχωρήσει σε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Με δεδομένες τις απουσίες των Μάνταλου και Γιακουμάκη, που δέχθηκαν δύο κίτρινες στους αγώνες του Ιουνίου και θα είναι διαθέσιμοι για το επόμενο ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία, το πιθανότερο σχήμα είναι το εξής: Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Βλαχοδήμος, οι Μπάλντοκ και Τσιμίκας στα άκρα της άμυνας και στο κέντρο οι Μαυροπάνος και Χατζηδιάκος. Στα χαφ οι Σιώπης και Κουρμπέλης είναι οι επικρατέστεροι, με τον Μπουχαλάκη να διεκδικεί θέση, ενώ ο Μπακασέτας πιο μπροστά θα έχει τον γνωστό ελεύθερο ρόλο. Στα άκρα της επίθεσης θα αγωνιστούν πιθανότατα οι Πέλκας και Μασούρας, με τον Δουβίκα στο κέντρο της επίθεσης, από τη στιγμή που υπάρχει και η απουσία του Παυλίδη.

Ο Ουρουγουανός προπονητής ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους παίκτες, ποντάροντας πολύ στο καλό κλίμα που επικρατεί, κάτι που φάνηκε και στο δείπνο συσπείρωσης την Τρίτη το βράδυ.

• Με εννέα παιχνίδια συνεχίζεται απόψε το Nations League, του οποίου η αυλαία άνοιξε χθες με την αναμέτρηση Σκωτίας – Ουκρανίας. Συνοπτικά το πρόγραμμα: Α΄ κατηγορία: (21.45) Βέλγιο – Ουαλλία, Γαλλία – Αυστρία, Κροατία – Δανία, Πολωνία – Ολλανδία. Γ΄ κατηγορία: (17.00) Καζακστάν – Λευκορωσία, (21.45) Λιθουανία – Νήσοι Φερόε, Σλοβακία – Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία – Λουξεμβούργο. Δ΄ κατηγορία: (21.45) Λιχτενστάιν – Ανδόρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή