Στα «χαρακώματα» ξανά Σούπερ Λιγκ 1 και ΕΠΟ

Στα «χαρακώματα» ξανά Σούπερ Λιγκ 1 και ΕΠΟ

Σχεδόν καθημερινές είναι οι αφορμές που εφευρίσκονται για να παραμένει το ελληνικό ποδόσφαιρο δέσμιο μιας μόνιμης πολεμικής ατμόσφαιρας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν καθημερινές είναι οι αφορμές που εφευρίσκονται για να παραμένει το ελληνικό ποδόσφαιρο δέσμιο μιας μόνιμης πολεμικής ατμόσφαιρας.

Μετά τις προχθεσινές αντιπαραθέσεις υφυπουργείου Αθλητισμού και ΕΠΟ και τις απειλές της τελευταίας για αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αν δεν βρεθεί λύση για το μητρώο, χθες πήρε σειρά το θέμα της ανάδειξης του νέου CEO της ομοσπονδίας.

Η κομβική αυτή θέση –σύμφωνα και με τις υποδείξεις της ολιστικής μελέτης των FIFA/UEFA– έγινε αιτία αντιπαράθεσης μεταξύ Σούπερ Λιγκ και ΕΠΟ, με την πρώτη μέσω του προέδρου της Βαγγέλη Μαρινάκη να προειδοποιεί πως οποιαδήποτε άλλη διαδικασία πλην της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την πλήρωσή της θα αποτελεί πραξικόπημα.

Με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της λίγκας στην εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας, που συνεδρίασε για το θέμα, ζήτησε να γίνει αξιολόγηση υποψηφίων με τα απαιτούμενα βιογραφικά, «ειδάλλως στην περίπτωση που ο CEO ήδη έχει επιλεχθεί, θα πρόκειται για ένα ακόμα πραξικόπημα εντός των κόλπων της ομοσπονδίας και τον λόγο πλέον θα έχει η Δικαιοσύνη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέβηκαν οι τόνοι για το θέμα της αξιολόγησης του νέου CEO της ομοσπονδίας – Επεσε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και ο Εργοτέλης μετά την Ξάνθη.

Η ΕΠΟ, που ενημέρωσε πως η Επιτροπή Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA αποφάσισε το τέλος της διοικητικής διεθνούς επιτροπείας στην Ελλάδα, διέκοψε και μετέθεσε τη συνεδρίαση για αύριο, προκειμένου να συμβουλευθεί σχετικά τις δύο Αρχές, των οποίων πάντως η οδηγία σχετικά με διεθνή διαγωνισμό για τις θέσεις των CEO, του αναπληρωτή του και του τεχνικού διευθυντή της ομοσπονδίας, είναι δεσμευτική από τις 22/2/2022.

Η θητεία του νυν εκτελεστικού διευθυντή Ιάκωβου Φιλιππούση είναι προσωρινή και λήγει στις 30/9, με την πλευρά της Σούπερ Λιγκ να ισχυρίζεται πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, κατά παράβαση των συστάσεων των FIFA/UEFA, προσπάθησε χθες να μονιμοποιήσει τον κ. Φιλιππούση στη συγκεκριμένη θέση με απευθείας ορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τάσεις στο Πάρκο Γουδί είναι μοιρασμένες ανάμεσα στη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού για τη θέση και τον ορισμό κάποιας προσωπικότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

• Μετά την Ξάνθη και ο Εργοτέλης δήλωσε παραίτηση από το ερχόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή