Kαλπάζει ο Παναθηναϊκός, μόνη 2η η ΑΕΚ

Kαλπάζει ο Παναθηναϊκός, μόνη 2η η ΑΕΚ

Σαν ηφαίστειο που ξεσπά, η ΑΕΚ ήταν φωτιά και λάβρα στο ιστορικό ντεμπούτο της στην «Αγιά Σοφιά – OΠΑΠ Αρένα» επικρατώντας με το χορταστικό 4-1 επί του ουραγού Ιωνικού

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν ηφαίστειο που ξεσπά, η ΑΕΚ ήταν φωτιά και λάβρα στο ιστορικό ντεμπούτο της στην «Αγιά Σοφιά – OΠΑΠ Αρένα» επικρατώντας με το χορταστικό 4-1 επί του ουραγού Ιωνικού. Οι παίκτες του Αλμέιδα πήραν απίστευτη ενέργεια από τους 32.000 ενθουσιώδεις οπαδούς της ομάδας και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους εκστασιασμένους φιλοξενούμενους να τους απειλήσουν, παρότι υπήρξε έντονος εκνευρισμός από την καθυστερημένη κατά 25 λεπτά έναρξη του αγώνα, λόγω των δεκάδων καπνογόνων που σκέπασαν τα πάντα. Το ιστορικό πρώτο γκολ το σημείωσε ο Γκατσίνοβιτς στο 6΄, ο οποίος πέτυχε και το 4-0 στο 65΄, με τους Λιβάι Γκαρσία στο 26΄ και Αραούχο στο 62΄ να σκοράρουν τα άλλα δύο τέρματα των γηπεδούχων. Το γκολ της τιμής για τον Ιωνικό το πέτυχε ο Ελευθεριάδης στο 93΄.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Μοχαμάντι, Πινέδα (70΄ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Ελίασον (70΄ Αμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (82΄ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (70΄ Τσούμπερ), Αραούχο (87΄ Κοσίδης).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιριγώτης (87΄ Σάκιτς), Μύγας, Αντούνες (67΄ Μίλο), Τσιμπσάχ (46΄ Φαντιγκά), Ρομαό, Κάνιας, Λοβέρα, Ιωαννίδης (67΄ Μάντζης), Οφόσου (67΄ Ελευθεριάδης).

To ίδιο εντυπωσιακός αποδείχθηκε νωρίτερα και ο Παναιτωλικός, που πέρασε σαν… σίφουνας από τα Γιάννινα με το εμφατικό 4-1, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τριών γκολ τον Καρέλη. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πήρε γρήγορο προβάδισμα 2-0 με τους Μόρσεϊ (7΄), Καρέλη (25΄) και χωρίς να επηρεαστεί από την άμεση απάντηση του ΠΑΣ με τον Εραμούσπε στο 34΄, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της με άλλα δύο γκολ του Καρέλη στο 71΄ και το 87΄.

Με 4-1 πέρασε και ο Παναιτωλικός από τα Γιάννινα και ξεπέρασε τον Αρη στη βαθμολογία.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης, Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Κιάκος, Σόρια, Καραχάλιος, Λιάσος (59΄ Τζήμας), Ποζνάνσκι (81΄ Λώλης), Ροστέρο, Μορέιρα (81΄ Μπαλάν), Σταματελόπουλος (72΄ Παμλίδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (80΄ Φλόρες), Ντίας (59΄ Μάρτενσον), Ντουάρτε, Σενγκέλια (59΄ Κολοβός), Μόρσεϊ (59΄ Νταγκό), Καρέλης.

Kαλπάζει ο Παναθηναϊκός, μόνη 2η η ΑΕΚ-1
Με πρωταγωνιστή τον Γκατσίνοβιτς η ΑΕΚ έκανε ένα χορταστικό ποδαρικό στο «ΟΠΑΠ Αρένα» και μείωσε ξανά τη διαφορά με τον Παναθηναϊκό στους 6 β. Οι «πράσινοι» πέτυχαν τη νίκη της αγωνιστικής με 2-1 στην Τούμπα. [INTIMENEWS]

Πέρα από τις εντυπωσιακές νίκες της ΑΕΚ και του Παναιτωλικού, αναμφίβολα τη σφραγίδα της αγωνιστικής την έβαλε ο Παναθηναϊκός, νικητής επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1. Οι «πράσινοι» έκαναν το 6Χ6 και απειλούν το ρεκόρ τους από τη σεζόν 1994-95, όταν ο Χουάν Ρότσα τους οδήγησε σε 9 συνεχόμενες νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Αϊτόρ. Πέτυχε και τα δύο γκολ φτάνοντας τα 5 συνεχόμενα και 7 συνολικά, όντας ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Δύο γκολ πέτυχε και ο Μπακαμπού στο 2-0 του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου, με την οποία οι πρωταθλητές κράτησαν το -7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Χάνουν, όμως, τον Ελ Αραμπί για 2-3 εβδομάδες λόγω τραυματισμού κι αυτό είναι ένα πρόβλημα ενόψει του αγώνα με την Καραμπάκ. Ο Αρης έμεινε στο -8 με την ήττα του με 2-0 στον Βόλο, με τους γηπεδούχους να αποτελούν μαζί με τον Παναιτωλικό μια πολύ ευχάριστη πινελιά στο πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή