To γήπεδο απελευθερώνει αγωνιστικά την ΑΕΚ

To γήπεδο απελευθερώνει αγωνιστικά την ΑΕΚ

Η ιστορική πρεμιέρα της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο την βρίσκει έτοιμη να κάνει το βήμα παραπάνω, αφήνοντας πίσω αγωνιστικές «ασθένειες» των προηγούμενων χρόνων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιστορική πρεμιέρα της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο την βρίσκει έτοιμη να κάνει το βήμα παραπάνω, αφήνοντας πίσω αγωνιστικές «ασθένειες» των προηγούμενων χρόνων. Πέρα από τη δυναμική και το έξτρα κίνητρο που προσέδωσε η «Αγιά Σοφιά» στους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, τους έκανε να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους, αποδίδοντας και εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Οι «κιτρινόμαυροι» κόντρα στον Ιωνικό έβγαλαν αυτοματισμούς δείχνοντας να αφομοιώνουν αυτά που τους ζητάει ο προπονητής τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι 26 πάσες που αντάλλαξαν μέσα σε ένα λεπτό στη φάση του δεύτερου γκολ του Λιβάι Γκαρσία και οι 29 στο τέταρτο του Γκατσίνοβιτς. Παράλληλα αναδείχθηκαν κομβικοί ρόλοι όπως του Νίκλας Ελίασον, που ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Ενωσης, αφού με την ταχύτητά του και τις δυνατότητές του στο ένας εναντίον ενός, από τα πλάγια, απελευθέρωσε τον Πινέδα και τον Γκατσίνοβιτς.

Την ίδια στιγμή, τα ευχάριστα μαντάτα συνεχίζονται για τους οπαδούς της ΑΕΚ. Οπως έκανε γνωστό η ΠΑΕ, έχει δρομολογηθεί η διευκόλυνση της πρόσβασης στο γήπεδο μέσω νέου σταθμού μετρό, καθώς έγινε αλλαγή στον αρχικό σχεδιασμό για τη γραμμή 4 και πλέον προβλέπεται η κατασκευή σταθμού στο πάρκο Μνημείου Μικρασιατών, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από το «σπίτι» της.

Το νέο γήπεδο προκάλεσε αίσθηση και στο εξωτερικό, αφού σχετικό αφιέρωμα φιλοξένησε το Kicker. Το γερμανικό Μέσο παρουσίασε όλο το χρονικό από την κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας» μέχρι την ανέγερση και τα εγκαίνια του «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή