Basket League: Πρώτο τζάμπολ με ερωτήματα

Basket League: Πρώτο τζάμπολ με ερωτήματα

Στην εκκίνηση από σήμερα η Basket League – «Σκιές» ξανά στη διαιτησία

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πρωτάθλημα για δύο είναι και το φετινό της Basket League που ξεκινάει σήμερα. Ερωτήματα παραμένουν αφενός το πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό σε σχέση με την περυσινή χρονιά και αφετέρου αν η διαιτησία μπορεί να σταθεί στο ύψος της μετά τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ΚΕΔ, με τον νέο επικεφαλής Χρήστο Χριστοδούλου να αποχωρεί από την κλήρωση της πρεμιέρας.

Οι Πειραιώτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν μια επιτυχημένη χρονιά πέρυσι και ήδη κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο (Σούπερ Καπ) επικρατώντας εύκολα του Παναθηναϊκού, ενώ μεταγραφικά, κρατώντας τον περυσινό κορμό, προχώρησαν σε επιλεκτικές κινήσεις. Ο Παναθηναϊκός με τον Ντέγιαν Ράντονιτς στον πάγκο του και παίκτες που είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά, όπως οι Πονίτκα, Γκριγκόνις, Γουόλτερς, Γουίλιαμς, θα επιδιώξει να «δέσει» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και από και πέρα να γίνει όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός.

Εντελώς νέα ομάδα και σαφώς πιο ενισχυμένη από πέρυσι είναι και η ΑΕΚ. Ενισχυμένο εμφανίζεται και το Περιστέρι, στο οποίο ξεκινάει την προπονητική καριέρα του ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ σταθερή αξία και φέτος αναμένεται να είναι ο Προμηθέας, με τον γνώριμο Μάκη Γιατρά στον πάγκο.

Φαβορί πάλι ο Ολυμπιακός, προσπαθεί να απαντήσει ο Παναθηναϊκός – Ενισχυμένοι ΑΕΚ, Περιστέρι.

ΠΑΟΚ, Αρης και Κολοσσός θα έχουν ως βασικό στόχο την είσοδο στα πλέι οφ, ενώ αίνιγμα αποτελεί το Λαύριο του Χρήστου Σερέλη αφού προχώρησε σε μεγάλη ανανέωση με τέσσερις ξένους «ρούκι», προερχόμενους από το NCAA, και αλλαγές στο ρόστερ μέχρι την τελευταία στιγμή. Απόλλων Πατρών, Ιωνικός και η νεοφώτιστη Καρδίτσα, που συμπληρώνουν τη 12άδα, θα δώσουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στο νέο πρωτάθλημα, η σημαντικότερη αλλαγή έχει να κάνει με το δικαίωμα κάθε ομάδας να έχει εγγεγραμμένους επτά ξένους στο ρόστερ της, αλλά να έχει ως όριο τη χρησιμοποίηση έξι εξ αυτών σε κάθε αγώνα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής αναλυτικά. Σήμερα: Λαύριο – Προμηθέας (16.00, ΕΡΤ3), Ιωνικός – Κολοσσός (17.00, ΕΡΤ Sports 1), Περιστέρι – ΠΑΟΚ (19.15, ΕΡΤ3). Αύριο: Αρης – Παναθηναϊκός (16.00, ΕΡΤ3), ΑΕΚ – Καρδίτσα (19.15, ΕΡΤ3). Δευτέρα: Απόλλων Π. – Ολυμπιακός (19.15, ΕΡΤ3).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή