Μουντιάλ 2022: Φουριόζα η εθνική Αγγλίας

Μουντιάλ 2022: Φουριόζα η εθνική Αγγλίας

Διέσυρε με 6-2 το Ιράν – «Σβηστό» 2-0 η Ολλανδία επί της Σενεγάλης

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ηχηρή εκκίνηση των Αγγλων στο Μουντιάλ του Κατάρ ανοίγει για μια ακόμη φορά την κουβέντα για το αν μπορούν να φτάσουν σε μια μεγάλη διάκριση έπειτα από εκείνη της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966. Συνδυάζοντας ατομική ποιότητα και ταλέντο, αγωνιστικά προσόντα και βάθος στο ρόστερ, συνέτριψαν το Ιράν με 6-2, στο σκορ που ξεχώρισε τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης.

Παίζοντας κυριαρχικό ποδόσφαιρο, σημείωσαν τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο, με πιο καθοριστικά αυτά του πρώτου, όπου σε δέκα λεπτά (35΄ Μπέλιγχαμ, 43΄ Σάκα, 45΄ Στέρλινγκ) εκμηδένισαν την όποια αγωνία για τον νικητή. Ο Σάκα που ήταν και ο κορυφαίος για τα «Τρία Λιοντάρια», στο 62΄ διεύρυνε το σκορ σε 4-0 για να μειώσει στο 65΄ ο Ταρεμί για το Ιράν με το οποίο ξεκίνησαν βασικοί οι Χατζισαφί και Μοχαμάντι της ΑΕΚ. Οι Ράσφορντ (72΄) και Γκρίλις (90΄) υπέγραψαν τον βρετανικό θρίαμβο, ενώ ο Ταρεμί στις καθυστερήσεις πέτυχε το τελικό 6-2 με πέναλτι. Στα αξιοσημείωτα, η σύγκρουση του τερματοφύλακα του Ιράν, Αλιρέζα Μπεϊρανβάντ, στο 19΄ με τον συμπαίκτη του, Ματζίντ Χοσεϊνί, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του πρώτου και την αντικατάστασή του, αλλά και τη 14λεπτη διακοπή του αγώνα που είχε συνολικά 24 λεπτά καθυστερήσεις!

Στο άλλο ματς του ομίλου, ΗΠΑ και Ουαλλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Οι Αμερικανοί προηγήθηκαν με τον Τιμ Γουεά (γιο του Ζορζ Γουεά) στο 36΄, όμως ο Γκάρι Μπέιλ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα, ισοφάρισε στο 82΄.

Για τον 1ο όμιλο, η Ολλανδία χωρίς να ικανοποιήσει, επικράτησε με 2-0 της αξιόμαχης Σενεγάλης, εκμεταλλευόμενη, με τους Χάκπο στο 84΄ και Κλάασεν στις καθυστερήσεις, τα λάθη του τερματοφύλακα των Αφρικανών, Μεντί.

Μοιρασιά 1-1 μεταξύ ΗΠΑ και Ουαλλίας – Μπαίνουν στον «χορό» σήμερα Αργεντινή και Γαλλία.

Σήμερα το τουρνουά συνεχίζεται με τέσσερις αναμετρήσεις. Για τον 3ο όμιλο, η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, που επανέλαβε πως σε αυτό το Μουντιάλ θα έχει την τελευταία ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής κόσμου, αντιμετωπίζει τη Σαουδική Αραβία (12.00), ενώ το Μεξικό αναμετράται με την Πολωνία (18.00). Για τον 4ο όμιλο, παίζουν Δανία – Τυνησία (16.00) και Γαλλία – Αυστραλία (21.00).

«Επεσε» ο ΑΝΤ1+

Εν τω μεταξύ, η μετάδοση του αγώνα Αγγλίας – Ιράν δεν κατέστη εφικτή από τη συνδρομητική πλατφόρμα του ANT1+ λόγω τεχνικών προβλημάτων, με το κανάλι να ζητάει συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Ο ΑΝΤ1 έδωσε link από το οποίο οι τηλεθεατές παρακολούθησαν δωρεάν το ματς από τα τελευταία λεπτά του α΄ ημιχρόνου, ενώ μετέδωσε από το «ελεύθερο» κανάλι το Ολλανδία – Σενεγάλη. Η ΕΡΤ από την πλευρά της, διευκρίνισε πως διέθεσε το μεγαλύτερο ποσό για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα και να μεταδώσει ελεύθερα όλα τα παιχνίδια, αλλά η FIFA αποφάσισε να υπάρξει διαγωνισμός με τη συμμετοχή και συνδρομητικών πλατφορμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή